Matematik

Vektor

20. juli 2009 af Fantasy (Slettet)

Er der nogen der hjælpe dig med en opgave , der er givet et parallelogram, ABCD er bestemt ved at AB=(2,7) og AC=(4,5) og C(2,8)

På diagonalen AD ligger et punkt P så længden af AP = 1/3 af længden.

Jeg skal bestemme koordinatsættet til punktet til P.

Umiddelbart har jeg tænkt mig at tage udgangspunkt i, at finde koordinaterne til A og D, men hvordan gør jeg det ?


Brugbart svar (0)

Svar #1
20. juli 2009 af peter lind

Der gælde OA + AC = OC. Du kender AC og OC. Brug derefter at OB = OA + AB til at finde B Kooordinaterne til D kan findes af OD = OC+CD = OCAD eller OD = OB + BD = OB + AC . Tegn en figur.


Svar #2
20. juli 2009 af Fantasy (Slettet)

Tak for dit svar.

Jeg har også forsøgt, idet jeg får koordinaterne C(2,8), B(0,10), D(4,15) og A(-2,3), men det kan jeg slet ikke få til at stemme med at P skat have punktet, (0,7) kan du hjælpe mig igen ?


Svar #3
21. juli 2009 af Fantasy (Slettet)

på tegningen men ikke, hvordan det regnes ud matematisk.


Brugbart svar (0)

Svar #4
21. juli 2009 af mathon

se
 

Vedhæftet fil:vektor_28.doc

Svar #5
21. juli 2009 af Fantasy (Slettet)

Tak for svaret mathon det lærte jeg noget af !


Skriv et svar til: Vektor

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.