Matematik

Areal af trekant i koordinatsystem

22. juli 2009 af tftrec (Slettet)

En parabel og en lineær funktion skærer hinanden i punktet A (-2,0), B (1,3) og toppunktet af parablen, som er T (-1,-1). Trekanten er retvinklet, men har ingen mål. Hvordan udregner jeg arealet af trekanten?

På forhånd tak for hjælpen.


Brugbart svar (0)

Svar #1
22. juli 2009 af sHastrup (Slettet)

Man kunne eksempelvis regne med vektorer

Areal = ½* |det( vektor AB , vektor AT)|

Ellers bare find højde og grundlinje. Du kunne kalde linjestykke AT for grundlinje, og som du selv siger er trekanten retvinklet, så du kan bruge linjestykket AB som din højde. Længden af linjestykkerne finder du vha. pythagoras, som jeg går ud fra, at du har hørt om.


Brugbart svar (0)

Svar #2
23. juli 2009 af mathon

...eller skrevet

for ΔP1P2P3
med
P1(x1,y1), P2(x2,y2) og P3(x3,y3)         (nummereringen foretages stigende i positiv
                                                       omløbsretning)

T = ½|x1(y2-y3)+x2(y3-y1)+x3(y1-y2)|


Brugbart svar (0)

Svar #3
23. juli 2009 af mathon

alternativt:
linjen indeholdende AT har hældningstal
a1 = (-1-0)/(-1-(-2)) = -1/1 = -1

linjen indeholdende AB har hældningstal
a2 = (3-0)/(1-(-2)) = 3/3 = 1

a1*a2 = (-1)*1 = -1
hvorfor
vinkel A er ret


Skriv et svar til: Areal af trekant i koordinatsystem

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.