Matematik

Netop en løsning for c

26. juli 2009 af nuee ardente (Slettet)

 Hej

Jeg har en ligning f(x) = x + sin(x), og den har jeg differentieret til: f´(x) = cos(x) +1

Jeg skal redegøre for at ligning f(x) = c har netop én løsning for alle c. 

Hvordan gør jeg det? 


Brugbart svar (0)

Svar #1
26. juli 2009 af Jerslev

#0: Hvad gælder for hældningen for alle x?

- - -

mvh

Jerslev


Svar #2
26. juli 2009 af nuee ardente (Slettet)

 At de er monotont stigende eller aftagende?


Brugbart svar (0)

Svar #3
26. juli 2009 af Jerslev

#2: Hvornår er f(x) aftagende?

- - -

mvh

Jerslev


Svar #4
26. juli 2009 af nuee ardente (Slettet)

 Når x er mindre end 0 ?


Brugbart svar (0)

Svar #5
26. juli 2009 af Jerslev

#4: Nej, f'(-1) = cos(-1) +1

Hvad er cos(-1)? Husk, der regnes i radianer.

- - -

mvh

Jerslev


Svar #6
26. juli 2009 af nuee ardente (Slettet)

 cos(-1) er cos(1). Så ved jeg ikke hvornår f(x) er aftagende. 


Brugbart svar (0)

Svar #7
26. juli 2009 af Jerslev

#6: Og hvad er cos(1) lig?

- - -

mvh

Jerslev


Brugbart svar (0)

Svar #8
26. juli 2009 af goathunter (Slettet)

Din differential kvotient er altid >= 0 hvilket vil sige at din funktion f er voksende og en voksende funktion er injektiv (dvs. til hver y-værdi svarer kun én x-værdi) og da din funktion f har en værdimængde som er alle reelle tal vil der til ethvert reelt tal c=f(x), svare én løsning x.


Skriv et svar til: Netop en løsning for c

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.