Matematik

Hvordan ville du løse denne?

14. august 2009 af Aqua (Slettet)

Tre børn skal hver arve et beløb x efter deres mor. Moderens formue er på 1.200.000 kr. Arveafgiften er på 180.000 kr. Opstil en ligning, som x skal tilfredsstille, og beregn hvor meget hvert barn får i arv.


Svar #1
14. august 2009 af Aqua (Slettet)

Er det sådan her?

1.200.000-180.000 = 1.020.000
1.020.000 = b1+b2+b2
1.020.000 = 3 b1
b1 = 1.020.000/3 = 340.000 DKK


Brugbart svar (0)

Svar #2
14. august 2009 af Jerslev (Slettet)

#0: Hvis arveafgiften er på 180.000 er der kun

1.200.000-180.000 = y tilbage til at dele mellem børnene.

Da hvert barn får x andel af y, skal 3x=y, hvormed 1.200.000 - 180.000 = 3x => (1.200.000 - 180.000)/3 = x.


Brugbart svar (0)

Svar #3
15. august 2009 af mathon

hver arvings arvepart udgør x kroner

ligning:

      formue        =      formue
3*x + 180.000   =    1.200.000


Skriv et svar til: Hvordan ville du løse denne?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.