Studievalg og videregående studie

Kvote 2 - hvordan?

15. august 2009 af Ellee (Slettet)

Hej allesammen

Er der nogle herinde der er kommet ind på deres drømmestudie via kvote 2? Ved i i øvrigt hvor mange der er blevet optaget på henholdsvis medicin og tandlæge i 2009?

Kvote 2 er jo beregnet til de ansøgere, der har et lavt gennemsnit. Men hvis man nu bestemmer sig for at søge via kvote 2 til 2010, hvad vil så være fornuftigt at lave inden man søger om optagelse? Man skal vel have relevant erfaring, jeg er bare i tvivl om hvor meget man skal HAVE af erfaring, det kunne være rigtig godt, hvis der var én eller flere herinde der var blevet optaget via kvote 2, så kunne man få et indtryk over hvad studiet vægtede på, når de personer blev optaget.

Håber der er nogen herinde, der kan hjælpe.


Brugbart svar (0)

Svar #1
15. august 2009 af 14203

Du kan se på listerne på kot.dk hvor mange der er optaget på studierne (herunder kvote 2).

På studmed.dk er der en fin forklaring på hvordan kvote 2 optagelse foregår på medicin (både på KU, AU og SDU) :)


Svar #2
15. august 2009 af Ellee (Slettet)

Tak for info! Men når jeg går ind på den side står det samlet, altså "kvote 1+2 - 605 optagne". så ved jeg jo ikke hvor mange af de 605, der er blevet optaget via kvote 2?


Brugbart svar (0)

Svar #3
15. august 2009 af Mrunivers

Der plejer at blive optaget 10 % at kvote 2 ansøgere i KU, men på AU eller var det SDU så optager de 50/50 på medicin studiet via kvote 2..

Hvis du bare lige leder lidt så skal du nok finde ud af hvor mange der søgte ind i KU, AU, SDU i år på medicin


Brugbart svar (0)

Svar #4
16. august 2009 af 14203

ja sorry det er min fejl, synes man plejer at kunne se kvote 1 og to potgane, men det er sandby kolonnen jeg har tænkt på. Men det plejer at være omkring 10% der optages på kvote to - pånær på SDU hvor det er 50% og så har de tilgængæld en optagelses proces der ikke er på hverken KU eller AU:)


Brugbart svar (0)

Svar #5
23. august 2009 af sandvig

 Hvis du gerne vil optages på kvote 2 på tandlæge/læge på KU, så er det en rigtig fod ide at planlægge hvad du skal lave det næte år.

faktisk synes jeg du skal henvende dig til den centrale studievejledning og få en snak om hvordan pointsystemet er skruet sammen.

Grundreglen er at man ikke har en chance fr de 2 fag på KU hvis ikke man har MINDST 60 point.

Udlansrejse giver 20, erhersarbejde også 20 barsel 20 frivillig arbejde 20  osv - du kan selv se hvilke punkter der er relevante på optagelse.dk

Så det vil altså sige at du både skal ud og rejse i år, have et studiejob (gerne relevant så du kan brug det i din motiverede ansøgning) og ev ogå donere noget tid til frivilligt arbejde. Ungdommens røde kors osv er populært blandt mange kommende stud.med'er.

Derudover skal du som andre også har nævnt, gå ind på studmed.dk og læse i forum "motiverede ansøgininger" og se hvad andre har skrevt for den betyder en stor del og det er ikke nok at skrive at du altid gerne har ville være læge :-)

Du skal prioritere den plads der er til rådighed på at fortælle hvorfor du er egnet ti medicinstudiet på trods af at dit snit ikkke er tilstrækkeligt, Hvad du har gjort dig af erfaringer som vil gøre dig velegnet som først og fremmest medicinstuderende og senere i dit liv som læge.....

Nogle hospitaler tager praktikanter bl.a hillerød - undersøg det, det er gode erfaringer til cv'et og en god mulighed for at få en udtalelse fra en læge.

studierelvante job på plejehjem ellersom ufaglært på hospital/hjemmepleje er jo oplagt......

Held&lykke


Svar #6
23. august 2009 af Ellee (Slettet)

tusind tak for en detaljeret besvarelse!

læser du selv til medicin? og i så fald på hvilket år og søgte du via kvote 2? eller var dit snit tilstrækkeligt?


Svar #7
23. august 2009 af Ellee (Slettet)

og tak til alle jer andre


Brugbart svar (0)

Svar #8
25. august 2009 af Mrunivers

#5

Laver også selv en kvote 2 ansøgning eller er i gang med at lave nogle ting som skal tælle på mit cv..

Men da jeg snakkede med studievejlederne, så sagde de at det ikke er pointsystemet der tæller på KU længere, men mere ens motiverende ansøgning samt cv.

Hun nævnte tydeligt som du selv gør at:

Motiverende ansøgning og cv

Erhvervsarbejde ( studierelevant)

Frivilligt arbejde (praktik - studierelevant)

Udlandsophold er kun godt at tage, hvis man har vælger at søge ind 2 år efter eller 3 år, det kan ikke betale sig at gøre det hvis man skal søge ind 2010. sagde de.

Hvor man i så fald skal forklare i sin ansøgning, hvorfor man vil læse medicin og hvorfor det skal være MIG istedet for en anden der skal have pladsen.

Ellee:

Det jeg har gjort, for at ligesom hjælpe dig lidt igang ( for skal selv søge jura næste år via kvote 2)

Erhvervsarbejde (juridiske afdeling - lønnet) og arbejder med forsikringer samme sted, hvor jeg sælger dem. Det er også relevant for mit studie, fordi der er jura i det.

Lærervikar - når jeg er færdig med juridiske afdeling, så får jeg faste timer her (tæller også rigtig godt).

Jeg laver en del, for netop at få det bedste CV resten er op til min  motiverende ansøgning. Man skal  have sammenlagt omkring 6 måneders relevant udførte arbejde, hvis man vil have en chance ( sagde studievejlederne)

Frivilligt arbejde ( Advokatfirma, var der fast i 2 uger, men nu er jeg der nogle timer om ugen og tager derhen når jeg vil)

Jeg har skrevet en ansøgning, som jeg retter og ser på 1 gang om ugen. Ansøgningen fortæller hvad jeg skal lave indtil 2010, hvad jeg selv forventer og kommer der ændringer så retter jeg den. Jeg synes det en god ide at lave en skitse over hvad man gerne vil, og skrive det ned på papir og så bare rette den når der sker noget nyt mm. Få en anden til at se på din ansøgning, nu får jeg min dansk lærer til at kigge på det inden jeg sender den. Så finder du også ud af om det er noget, som kan tiltrækkes sagsbehandlernes opmærksomhed.

Det var en del, men spørg hvis du skal bruge lidt hjælp,

undskyld hvis det er uoverskueligt, men jeg har prøvet


Svar #9
26. august 2009 af Ellee (Slettet)

tak for svar! men hvad ligger dit snit på da?


Brugbart svar (0)

Svar #10
27. august 2009 af Mrunivers

ikke særligt højt til at komme ind på kvote 1 i KU :-), men det er heller ikk vigtigt hvad den er når kvote 2, ikke vægter så meget på det.

Du kan få snittet i en privat besked :-)


Skriv et svar til: Kvote 2 - hvordan?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.