Matematik

infektion

15. august 2009 af AAAB (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej, en der driller mig, ved ikke hvordan jeg skal gribe den ad.

Ved en bestemt infektion er antallet af bakterier hos en inficeret person givet ved
funktionen


M(t)=3,2⋅105+7,8⋅105⋅e0,154t ,
 

hvor M er antallet af bakterier, og t er tiden (målt i timer).
 

a) Bestem M′(18) , og beskriv, hvad dette tal fortæller om udviklingen i antallet af
bakterier.

På forhånd tak


Brugbart svar (0)

Svar #1
15. august 2009 af kieslich (Slettet)

1. Først skal du differentiere M(t).

2, Dernæst finde M'(18) og

3. tilsidst fortolke tallet.

Hvilket trin volder problemer??


Svar #2
15. august 2009 af AAAB (Slettet)

Trin 1


Brugbart svar (0)

Svar #3
15. august 2009 af kieslich (Slettet)

(k)' = 0  og (k*eax)'  = k*a*eax    Når du differentiere M(t) giver første led 0 og andet findes ved hjælp af den anden formel.

Prøv selv før du læser løsningen.

M'(t) = 120120*e0.154*t  


Brugbart svar (0)

Svar #4
13. april 2011 af Daney1 (Slettet)

 Fortolkning tak !??!?! :)


Brugbart svar (1)

Svar #5
14. april 2011 af kieslich (Slettet)

M'(18) er ændringen af bakterier til tiden kl 18:00.

Har ikke lige en regner, Men lad M'(18) = 2000, så betyder det at efter 18 timer vokser bakterierne med 2000 stk bakterier i timen.


Skriv et svar til: infektion

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.