Matematik

Integrationsprøve for lnx

17. august 2009 af Kamelkalle (Slettet)

Jeg skal lave en interationsprøve for

F'(x)=f(x)

(x*lnx-x+k)'=lnx

Men.. jeg ved ikke helt, om jeg skal bruge (f(x)*g(x)')=f'(x)*g(x)+f(x)*g'(x)... eller om jeg skal fokusere på minusset.. Minus kommer jo før plus. så mit bedste bud er den forrige.


Brugbart svar (0)

Svar #1
17. august 2009 af ibibib (Slettet)

(x·lnx-x+k) ' = (x·lnx) ' - (x) ' = osv.


Svar #2
17. august 2009 af Kamelkalle (Slettet)

Okay, så det er formlen (f(x)-g(x))'=f'(x)-g'(x)?

Kunne nemlig heller ikke få den anden til at virke (:


Brugbart svar (0)

Svar #3
17. august 2009 af sHastrup (Slettet)

Du skal bruge dem begge. Du har jo et produkt x*lnx, der skal differentieres.


Svar #4
17. august 2009 af Kamelkalle (Slettet)

JA! Perfekt. Tusind tak. Var ikke sikker på, at man måtte blande to. Men det virker. Tak (;


Svar #5
17. august 2009 af Kamelkalle (Slettet)

Så har jeg lige et spg. mere.. Nu sidder jeg med (((a^x)/lna)+k)'=a^x

Men er lidt forvirret.. Indtil videre ser mit regnestykke således ud:

=(((a^x)/lna)+k)'
 

=((a^x)/lna)'+k'

=((a^x*lna)/(1/a))


Brugbart svar (0)

Svar #6
17. august 2009 af sHastrup (Slettet)

Har du ikke en regel til at differentiere en brøk? :D


Svar #7
17. august 2009 af Kamelkalle (Slettet)

:S ... Den kan jeg faktisk SLET ikke huske!


Brugbart svar (0)

Svar #8
17. august 2009 af sHastrup (Slettet)

Jeg er ikke din formelsamling. Slå den op :-)


Svar #9
17. august 2009 af Kamelkalle (Slettet)

Nejnej, jeg leder jo også efter den.. Men den er bare ikke i min formelsamling. Jeg kigger lige i tidligere bøger.


Svar #10
17. august 2009 af Kamelkalle (Slettet)

Jeg fandt en.. Men.. Kan stadig ikke helt, finde løsningen..

Prøver lige herfra:

((a^x)' * lna - a^x * (lna)')/(lna)^2

= (a^x * lna * lna - a^x * (1/a))/(lna)^2


Brugbart svar (0)

Svar #11
17. august 2009 af kieslich (Slettet)

#5

Så har jeg lige et spg. mere.. Nu sidder jeg med (((a^x)/lna)+k)'=a^x

= ((1/lna)*ax + k)' = (1/lna)*(ax)' + (k)' = (1/lna)*(lna*ax) + 0 =.....

1/lna er en konstant som ikke skal differentieres, men bare sættes foran.


Svar #12
17. august 2009 af Kamelkalle (Slettet)

#11 ... Okay.. Så jeg skal ikke differentiere brøken eller hvordan? Og hvorfor sætter du a^x = 1?


Brugbart svar (0)

Svar #13
17. august 2009 af kieslich (Slettet)

Sæt konstanten lna forrest:   (a^x)/lna) = (1/lna)*ax        Regneregel:   (c*ax)' = c*lna*ax

så  ((1/lna)*ax + k)' = (1/lna)*(ax)' + (k)' = (1/lna)*(lna*ax) + 0  = ax


Brugbart svar (0)

Svar #14
18. august 2009 af sHastrup (Slettet)

Min fejl. Havde ikke opdaget, at det var en konstant.


Skriv et svar til: Integrationsprøve for lnx

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.