Matematik

Integral

17. august 2009 af Kamelkalle (Slettet)

Jeg skal her lave nogle integrationsprøver, men er ret usikker på, hvordan jeg skal gribe det an. jeg er igang med a (som i øvrigt skal være sand), men jeg kan slet ikke få den til det.

(-lnx)'=3+x-xlnx

= - (1/x) får jeg, hvilket så ikke passer med facit.

Vedhæftet fil: Unavngivet.jpg

Brugbart svar (0)

Svar #1
17. august 2009 af Jerslev (Slettet)

#0: Du har differentieret og ikke integreret.


Brugbart svar (0)

Svar #2
17. august 2009 af kieslich (Slettet)

Vis at   (3 + x - x*ln(x))' = -ln(x)


Svar #3
17. august 2009 af Kamelkalle (Slettet)

#2 Ja.. Men hvordan gør jeg så det? Kan nemlig ikke få det til 3+x-x*ln(x)


Brugbart svar (0)

Svar #4
17. august 2009 af Jerslev (Slettet)

#3: Du går den forkerte vej.

Du skal differentiere 3+x-x*ln(x) og vise, at dette giver -ln(x).


Svar #5
17. august 2009 af Kamelkalle (Slettet)

Jerslev - Selvfølgelig! Du er der da også bare altid, når man har brug for dig!


Svar #6
17. august 2009 af Kamelkalle (Slettet)

Men da x'=1

Får jeg så

(3+x-xlnx)'=0+1-1lnx = lnx


Brugbart svar (0)

Svar #7
17. august 2009 af Jerslev (Slettet)

#6: Du glemmer, at x*ln(x) skal differentieres som et produkt og ikke blot "hver for sig".


Svar #8
17. august 2009 af Kamelkalle (Slettet)

Derfor! Okay ja. Er det så med reglen f ' (x) * g (x) + f(x) * g ' (x) ? (Er det ikke den som hedder produkt regnereglen?)


Svar #9
17. august 2009 af Kamelkalle (Slettet)

Hvis jeg benytter den, får jeg= 0+1-x ' *lnx + x * lnx ' = 1 - 1 * lnx + x * (1/x) = 2-lnx


Brugbart svar (0)

Svar #10
17. august 2009 af Dynin (Slettet)

#9 du mangler en parentes .... 0+1-(x ' *lnx + x * lnx ')=...


Svar #11
17. august 2009 af Kamelkalle (Slettet)

Så bliver det 1-lnx.


Brugbart svar (0)

Svar #12
17. august 2009 af Dynin (Slettet)

#11 ... 0+1-(x ' *lnx + x * lnx ')=1-(lnx+x*1/x)=1-(lnx+1)=1-lnx-1=-lnx ;-)


Svar #13
17. august 2009 af Kamelkalle (Slettet)

eeej.. Ja.. så glemte jeg ét.tallet i =1-lnx-   [1]    =-lnx

TAK (;


Skriv et svar til: Integral

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.