Fysik

Omkreds, areal og rumfang

17. august 2009 af Vpigen (Slettet) - Niveau: C-niveau

Hej, har et par opgaver, som jeg gerne ville have hjælp til. Håber virkelig I vil hjælpe mig.

a. Et rektangel her længden 3 m og bredden 2 m. Beregn rektanglets omkreds og areal, og skriv ned hvordan I gør. 

b. Et rektangel har længden 3 m og bredden 2 cm. Beregn rektanglets omkreds og areal og skriv ned hvordan I gør.

c. En kasse har længden 4 m, bredden 3 cm og højden 2 mm. Beregn kassens rumfang, og skriv ned, hvordan I gør.

Vpigen


Brugbart svar (0)

Svar #1
17. august 2009 af Daniel TA (Slettet)

Hvis et rektangel har længden l og bredden b, så er omkredsen: O=2(b+l) og arealet er A=bl

Volumen/rumfanget af en kasse med siderne h, l og v er: V=hbl

Vær opmærksom på opgave 2, hvor enhederne skal være ens.


Svar #2
17. august 2009 af Vpigen (Slettet)

Tak for svaret, men hvad ville du gøre i opgave to, så den kan regnes ligesom opgave 1?


Brugbart svar (0)

Svar #3
17. august 2009 af desert_eye (Slettet)

2 cm = 0,02 m

simpel enhedsberegning


Brugbart svar (0)

Svar #4
17. august 2009 af Daniel TA (Slettet)

#2 Jeg vil skrive 3m som 300cm, så de har samme enhed, og så kan formlen i #1 bruges :)


Svar #5
17. august 2009 af Vpigen (Slettet)

#4, jamen så bliver resultatet jo noget med 600 cm?.. Både i omkreds og i areal..


Brugbart svar (0)

Svar #6
18. august 2009 af MN-P (Slettet)

Omkredsen angives i cm, men arealet skal da være cm2

Omkredsen giver for øvrigt 300 cm+300 cm+2 cm+2 cm=604 cm


Skriv et svar til: Omkreds, areal og rumfang

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.