Matematik

Italiensk lotto, kombinatorik

18. august 2009 af Erik Morsing (Slettet)

Den store pulje i italiensk lotto er nu oppe på omkring en milliard kroner. Men hvordan kan nogen finde på at bruge penge på noget så sindsyg svært som at finde 6 rigtige tal ud af 90 mulige? Man forstår godt lottoudbyderen, men usympatisk er han nu alligevel. Der trækkes tre gange om ugen, og i lang tid har der ingen vindere været. Men det kan I sagtens forstå ikke? For hvor mange kombinationer er der egentlig? Læs i øvrigt her http://www.fyens.dk/article/1301101:Udland--Stadig-ingen-vinder-i-italiensk-milliard-lotto

Og så et godt råd. Spil altid kun for sjov, for ganske små penge. Begærligheden kan hurtigt tage overhånd og føre til menneskelig ruin.


Brugbart svar (0)

Svar #1
18. august 2009 af Kagerne (Slettet)

Der er 622.614.630 kombinationer, så det er ret klart der ikke er nogle der vinder ja.


Svar #2
18. august 2009 af Erik Morsing (Slettet)

Ja og nu er det jo ikke alle, der kan regne det ud, de tror måske at chancen er langt større, end den er, og det benytter udbyderen sig af. Men hvor går grænsen? Kan man tænke sig et lotteri, hvor der for eksempel er 100 tal, hvor der skal findes 6 rigtige? Eller endnu mere.


Brugbart svar (0)

Svar #3
18. august 2009 af Duffy

Ved første øjekast lyder de mange penge besnærende, MEN du bliver JAGET VILDT, hvis du vinder. 'Alle' vil forsøge at få fat i dine penge. Du får ikke et øjebliks fred. Hvornår bliver dine børn kidnappet? osv.... Med så mange penge på spil, kan det ikke holdes hemmeligt hvem der vinder.

Hvis man vinder i Lotto herhjemme, skal man nok gøre en dyd ud af at holde det hemmeligt.

Se her alle de dejlig oplevelser du kan få med de mange 'rare' penge:

<http://ekstrabladet.tv/article198277.ece>


Svar #4
18. august 2009 af Erik Morsing (Slettet)

Nu du nævner det, så har en tysk udsendelse vist, at mange af de, der tidligere har vundet stort i lotto, har fået en meget krank skæbne. Nogle har begået selvmord, nogle er blevet skilt, og andre er blevet udsat for pengeafpresning m.v. Nogle af lottomiljonærerne levede i sus og dus i et par år, og da pengene slap op, forsvandt "vennerne" også (jævnfør eventyret Fyrtøjet). Det bedste er, som du siger, at holde meget lav profil og at leve, næsten som man plejer. Vores egen Lotto-Henrik har vel snart brugt sine 22 millioner, han vandt for 3-4 år siden. Hvordan går det ham mon nu?. En, der vandt en gevinst på 11000 skattefri kroner hver måned i 11 år (det var på et skrabelod), mistede sin pension og konen gik fra ham. De kunne vel ikke blive enig om, hvad pengene skulle bruges til. Jeg turde ikke spille med. Sæt nu jeg vandt? Nattesøvnen går fløjten, man bliver helt rundt på gulvet, og hjertet kan vel ikke holde til det i længden. Jeg kigger lige på artiklen, du henviser til.

Nu har jeg læst den, og jeg kan godt huske den, han havde et godt liv med et par millioner i banken og han var efter artiklen en tilfreds mand med et velfungerende familieliv.


Svar #5
18. august 2009 af Erik Morsing (Slettet)

Prøv også lige at læse her (især sidste afsnit):

http://www.bt.dk/udland/lottovinder-ville-bestikke-politiet

Mon ikke forklaringen er, at naboer, venner og familie vender en ryggen, hvis man "glemmer" at give dem noget af gevinsten. Misundelse spiller også ind. Det er sgu paradoksalt,. at man ligefrem kan blive ensom af at have for mange penge.


Skriv et svar til: Italiensk lotto, kombinatorik

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.