Matematik

Førstegradsligninger

18. august 2009 af dinfar123 (Slettet) - Niveau: C-niveau

Hejsa alle

Jeg har en svaghed for ligner hvor jeg selv skal opstille dem efter en tekst =(. håber i kan hjælpe med mellemregningen til at opstille ligningen.

Opgave: A, B Og C har en tipsklub hvor de deler gevinsten efter deres indsats. Af en gevinst får A 1/2 (halvdelen), B en 1/4 (en fjerdedel), C 1/6 (en sjettedel) - mens de beslutter at give resten på 2500 kr til red barnet.

Hvor stor er gevinsten ?

(Hjælp: Opstil en ligning hvor x er gevinstens størrelse)

Håber der er nogle kloge hoveder der ude =)

mvh

Benner


Brugbart svar (1)

Svar #1
18. august 2009 af Paul Erdös (Slettet)

 Ligningen er:

1/2x+1/4x+1/6x+2500=x


Svar #2
18. august 2009 af dinfar123 (Slettet)

Takker vidste godt det var simpelt men som sagt tænker bare for meget over det.

x = 30000


Skriv et svar til: Førstegradsligninger

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.