Matematik

Reducer til en ligning som x skal opfylde

18. august 2009 af Quijote (Slettet)

http://peecee.dk/upload/view/99532

Min opg. er i linket....jeg fandt en der allerede havde fået hjælp med samme opg. men jeg forstår det ikke fuldt ud.

Hvordan reducerer jeg (x+1,5)2 + (y+2)2 = 25 til 1 ligning som x skal opfylde og løse den for at bestemme mulige afstande mellem muren og det sted hvor stigen rører jorden?

Jeg har y = 3/x

Det sætter jeg ind på y's plads (x+1,5)2+((3/x)+2)2 = 25 og solver den men jeg får kun 1 resultat, nemlig 1,5

...hvordan gør jeg så jeg får 2 resultater?

Tak


Svar #1
18. august 2009 af Quijote (Slettet)

Må jeg ikke få nogen hjælp :)

Ejj...

Jeg vil kun vide hvordan man reducerer:

(x+1,5)2+((3/x)+2)2 = 25

og får det til

x4+3x3-18,75x2+12x+9 = 0

???


Brugbart svar (0)

Svar #2
18. august 2009 af Isomorphician

Gang parenteserne ud, og gang derefter med x2 på begge sider for at fjerne den brøk der kommer.


Svar #3
18. august 2009 af Quijote (Slettet)

Ok sådan her?

x2+1,52 + (9/x)^2 + 22 + 9 = 25 --> x2 + 2,25 + (9/x2) + 4 +9= 25 --> x2 + 15,25 + (9/x2) = 25

?? Ejj..det er jo ikke rigtig?

Jeg ved ikke hvad jeg skal gøre?


Brugbart svar (0)

Svar #4
18. august 2009 af kieslich (Slettet)

#1

(x+1,5)2+((3/x)+2)2 = 25

<=> x2 + 1,52 + 2*1,5*x  + (3/x)2 + 22 + 2*2*3/x =25

<=> x4 + 1,52*x2 + 3*x3 + 9 + 4*x2 + 12*x = 25x2

resten skulle være nemt nok.

Husk   (a + b)2 = a2 + b2 + 2*a*b


Svar #5
18. august 2009 af Quijote (Slettet)

nåhh...ja

Mange gange tak :)


Skriv et svar til: Reducer til en ligning som x skal opfylde

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.