Matematik

tangentens ligning og monotoniforhold

19. august 2009 af Maria Knudsen (Slettet)

opgaven lyder således:

a) bestem en ligning for tangenten i punktet (2,f(2)).

b) bestem monotoniforhold og lokale ekstrema for f.

Håber der er en der kan hjælpe :)


Brugbart svar (0)

Svar #1
19. august 2009 af peter lind

Ligningen for tangenten i x=2 for grafen for en funktion f er y = f(2) + f'(2)(x-2)

b) Find f'(x) og se på fortegnet for f'(x). For f'(x) > 0 er funktionen monoton voksende, for f'(x) < 0 er funktionen aftagene. f'(x)=0 er der enten lokal ekstrema eller også er der vendetangent.


Skriv et svar til: tangentens ligning og monotoniforhold

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.