Matematik

ligning:trekant2

19. august 2009 af dumsen (Slettet)

hej igen :D

Håber der nogle derude der kan hjælpe:)))

i en retvinklet trekant med areal 9 er hypotenusen 1,5 gange så lang som den ene katete. bestem sidelængderne i trekanten..


Brugbart svar (1)

Svar #1
19. august 2009 af NejTilSvampe

(1,5a)^2 = a^2 +b^2
2,25a^2-a^2 = b^2

1,25a^2 = b^2

A= ½*1,25a^2*a = ½1,25a^3

(9*2)/1,25 = a^3

a ≈ 2,4

Er mit bud, er selv lidt træt og forvirret, men håber det giver mening :P 


Brugbart svar (2)

Svar #2
19. august 2009 af Isomorphician

To ligninger med to ubekendte:

(i): ½ab = 9

(ii): a2 + b2 = c2


Brugbart svar (1)

Svar #3
19. august 2009 af desert_eye (Slettet)

#1

istedet for 2,25 er det ikke 2,50 ? kan ikke lige se hvorfor 0,25 skulle fjernes....


Svar #4
19. august 2009 af dumsen (Slettet)

#1
 

(1,5a)^2 = a^2 +b^2
2,25a^2-a^2 = b^2

1,25a^2 = b^2

A= ½*1,25a^2*a = ½1,25a^3

(9*2)/1,25 = a^3

a ≈ 2,4

Er mit bud, er selv lidt træt og forvirret, men håber det giver mening :P 

er slet ikke med :s fortstår ikke noget fra den første linje af :D

#2
 

To ligninger med to ubekendte:

(i): ½ab = 9

(ii): a2 + b2 = c2

hvordan kommer jeg videre?


Svar #5
19. august 2009 af dumsen (Slettet)

ikk nognn derude :(


Brugbart svar (1)

Svar #6
19. august 2009 af Isomorphician

Du isolerer a eller b i (i) og indsætter udtrykket i (ii).

fx:

½ab = 9 <=>

ab = 18 <=>

a = (18/b)

Det indsætter du i (ii):

(18/b)2 + b2 = c2

Husker du samtidig på at hypotenusen var 1,5 gange længere end den ene katete får du:

(18/b)2 + b2 = (1,5b)2

Prøv selv at reducere lidt på ovenstående.


Svar #7
19. august 2009 af dumsen (Slettet)

kan ikk helt det med parantesserne.. aner ikk hvordan det skal gøres...

Og hvilken side er det så vi finder`?


Brugbart svar (1)

Svar #8
19. august 2009 af Isomorphician

Det er den ene katete b vi finder.

Kig lidt på dine potensregneregler og giv det et forsøg.


Svar #9
19. august 2009 af dumsen (Slettet)

får noget med nogle tal der er omkring 324 :s


Brugbart svar (1)

Svar #10
19. august 2009 af Isomorphician

182 = 324, så det ser ud til du er på rette vej...


Svar #11
19. august 2009 af dumsen (Slettet)

hvad sker der så med b´et?

og i de beregninger du har lavet så er c blevet til b eller hvad :-s

(18/b)2 + b2 = c2---

Husker du samtidig på at hypotenusen var 1,5 gange længere end den ene katete får du:

(18/b)2 + b2 = (1,5b)2---
 


Svar #12
19. august 2009 af dumsen (Slettet)

kan det være sådan:

(18/b)^2= 324+18b+18b+b^2?


Brugbart svar (1)

Svar #13
19. august 2009 af Isomorphician

#11:

Ja, som opgaven skriver så er:

c = 1,5*b

som jeg indsætter i ligningen.

#12:

(18/b)2 = (18/b)*(18/b) = (182)/(b2)


Svar #14
19. august 2009 af dumsen (Slettet)

jeg forstår den stadigvæk ikke


Brugbart svar (1)

Svar #15
19. august 2009 af Isomorphician

(18/b)2 + b2 = (1,5b)2 <=>

324/b2 + b2 = 2,25b2 <=>

324 + b4 = 2,25b4 <=>

324 = 1,25b4

.... = b


Skriv et svar til: ligning:trekant2

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.