Matematik

korrekt?????

19. august 2009 af Yow! (Slettet)

En gas der befinder sig i en lukket beholder med konstant rumfang undersøges, og det konstateres at den ændrer trykket med en trykstigning på 3,5 hPa for hver grads opvarmning. Trykket ved 20ºC måles til 1028 hPa.


a) Opskriv en forskrift, P(t) = at + b , for trykket P målt i hPa som funktion af temperaturen målt i ºC, og forklar hvad konstanterne a og b beskriver.


b) Beregn temperaturen ved et tryk på 0 hPa, og giv en tolkning af denne værdi.

 

a)her kan jeg opstille denne "forskrift"

f(1028) 3,5 * 20 + b

hvor jeg isoler b for at finde den faktiske forskrift

b = 958

dvs forksriften skal være

f(x) = 3,5x+958


Brugbart svar (2)

Svar #1
19. august 2009 af MN-P (Slettet)

a) du glemte = og glemte at forklarehvad  konstanterne a og b beskriver

b)  0=3,5 x + 958


Svar #2
19. august 2009 af Yow! (Slettet)

a = når temperaturen stiger med 1 grad.....stiger a med 3,5 hPa

b = fortæller at startsværdien på trykket er 958....

b)  -70.... fortæller at den gas der ligger i beholderen mindst kan have en temp.. på -70 grader.....

korrekt???? 


Skriv et svar til: korrekt?????

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.