Kemi

ox-tal!

19. august 2009 af chiqqa (Slettet)

Hej alle sammen.

Jeg håber virkelig der er en klog én der ude, som kan hjælpe mig med at tildele oxidationstal til følgende forbindelser.

Der er tale om c-niveaus kemi :)

(NH4)2MoO4

NOCl

mange tak


Brugbart svar (0)

Svar #1
19. august 2009 af desert_eye (Slettet)

Kæft hvor ville det være rart, hvis vedkommende der spurgte gad at sige hvilket atom vi skal kigge efter.....

Er det nitrogen, oxygen m.m. hvilket??


Svar #2
19. august 2009 af chiqqa (Slettet)

det står der ikke noget om.

der står bare find følgende ox-tal for forbindelserne, hvilket jeg synes selv er mærkeligt!


Brugbart svar (0)

Svar #3
19. august 2009 af Darwin (Slettet)

#2.

Ammoniummolybdat(VI)     (NH4)2MoO4

Mo = +6,   N = -3,   O = -2,   H = +1

Nitrosylchlorid    NOCl

N = +3,   O = -2,   Cl = -1


Svar #4
19. august 2009 af chiqqa (Slettet)

Hej

Der står i periodiskesystem at N kun kan have ox-tallene -3 og +5?


Brugbart svar (0)

Svar #5
20. august 2009 af Darwin (Slettet)

#4.

Nitrogen kan såmænd have -3, +2, +3, +4, +5 som oxidationstrin. Den positive del af nitrosylchlorid er en nitrosyl-kation [N=O]+. Da oxygen normalvis har -2 i oxidationstrin må N have +3.


Svar #6
20. august 2009 af chiqqa (Slettet)

Nåå.. nu kan jeg se!

Mange mange tak.. !! :)


Skriv et svar til: ox-tal!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.