Matematik

Integral - arealberegning

20. august 2009 af SørenV (Slettet)

Hej.. Jeg har en funktion, som hedder: f(x) = 0.95x2+0,25x-2.3

Ved denne funktion ønskes arealet at blive bestemt fra x = -1,693          til                      x = 1,43

Stamfunktionen bliver således: F(x) = (0,95/3)*x3+0,25x2-2,3x

Når jeg sætter mine x-værdier ind, giver det et areal på 4,926

Men MathCad og facit siger at det skal give 4,822      ???

Btw. det er en funktion hvor arealet skal beregnes under x-aksen - altså F(a) - F(b)


Brugbart svar (0)

Svar #1
20. august 2009 af Isomorphician

f(x) = 0,25x =>

F(x) = (0,25x2)/2


Svar #2
20. august 2009 af SørenV (Slettet)

Hovsa.. blev bedre - men giver nu 4,733


Brugbart svar (0)

Svar #3
21. august 2009 af mathon

se
https://www.studieportalen.dk/Forums/Thread.aspx?id=721142


Skriv et svar til: Integral - arealberegning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.