Matematik

Polynomier

20. august 2009 af Gliop (Slettet)

Er der nogen, der vil hjælpe mig at løse denne ligning ∨ !? :)

x2 - 100 = 0


Brugbart svar (0)

Svar #1
20. august 2009 af Jerslev (Slettet)

#0: Læg 100 til på begge sider og se, om det hjælper dig videre.


Brugbart svar (0)

Svar #2
20. august 2009 af MN-P (Slettet)

x²-10²=0

(x+10)(x-10)=0

x=10 v x=-10


Svar #3
20. august 2009 af Gliop (Slettet)

Tak for hjælpen..  Er det også den samme metode, man skal bruge til denne hér ligning ?->   x2+ 100 = 0  .


Brugbart svar (0)

Svar #4
20. august 2009 af Jerslev (Slettet)

#3: Nej, den kan du ikke faktorisere på samme måde.


Brugbart svar (0)

Svar #5
21. august 2009 af MN-P (Slettet)

Træk 100 fra på bekke sider

Konstater derefter, at x² bliver negativ

Der er ignen løsning til ligningen


Skriv et svar til: Polynomier

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.