Matematik

Rigtig integreret!?

20. august 2009 af SørenV (Slettet)

Hej.. jeg har en funktion der hedder: f(x) = 0,95x2 + 0,25 x - 2,3

Dette giver en stamfunktion der hedder: F(x) = (0,95 / 3) *x3 + (0,25x2) /2 - 2,3x         korrekt?

Kan nemlig ikke få mit resultat til at stemme overens med facit og MathCad!?

Skal nemlig beregne et areal hvor x går fra: -1,693 til 1,43

På forhånd tak!!


Svar #1
20. august 2009 af SørenV (Slettet)

Så lykkedes den!! Var åbenbart en tyrkfejl :)

Never mind ;)


Brugbart svar (0)

Svar #2
20. august 2009 af mathon

...beregningen bliver et negativt reelt tal !!!


Svar #3
20. august 2009 af SørenV (Slettet)

Også når det er et areal!??

Den ligger jo under x-aksen?


Brugbart svar (0)

Svar #4
20. august 2009 af mathon

A = |-1,693111,42995f(x)dx|


Brugbart svar (0)

Svar #5
21. august 2009 af mathon

...eller

A = 1,42995-1,69311 f(x)*dx = [0,316667x3 + 0,25x2-2,3x]1,42995-1,69311  ≈ 4,823


Skriv et svar til: Rigtig integreret!?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.