Matematik

Monotoniforhold

20. august 2009 af AT1990 (Slettet) - Niveau: A-niveau

Om en funktion f oplyses, at dens differentialkvotient er givet ved.

f'(x) = x^4 -x^3-3x^2 + 5x - 2

a) Bestem monotoniforholdene for f .


Brugbart svar (0)

Svar #1
20. august 2009 af Nim22 (Slettet)

så vidt jeg kan se, så skal du integerer f`x) og bagefter sætte den lig 0, også finde x-værdierne


Svar #2
20. august 2009 af AT1990 (Slettet)

 skal jeg integerer f ' (x) IGEN ... ?


Brugbart svar (0)

Svar #3
21. august 2009 af snittekaj (Slettet)

nej. Når f står i  f' så er den integreret.


Brugbart svar (0)

Svar #4
21. august 2009 af desert_eye (Slettet)

solve(f ' (x) = 0,x)

x= -2 v x=1

x                        -2                          1

--------------------------------------------------------->

sign f '    op       0         ned            0     op

f er voksende i ]-∞;-2] og [1;∞[

f er aftagende i [-2;1]

lokalt maksimum i x=-2

lokalt minimum i x=1


Skriv et svar til: Monotoniforhold

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.