Matematik

Isolering af variabel i en ligning?

21. august 2009 af Booklover (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej Alle.

Jeg har forsøgt at isolere en variabel i nedenstående to ligninger - nogen som kan fortælle mig om det er rigtigt?

1)

Isolér a:

ra = T/s-a     =

ra · (s-a) = T   =

s-a = T/ra       =

-a = T/ra - s   =

a = s - T/ra                               rigtigt metode??

2)

Isolér L:

T = 2 ∏ · √I/m·g·L       = 

T/2 ∏    =   √I/m·g·L       = 

T2/4∏2 = I/ m·g·L         =

L/ 4∏2   = I/m·g·T2   = 

L = I· 4∏2 / m·g·T2                       rigtig metode??

 ∏ = pi

Smil Marie.


Brugbart svar (0)

Svar #1
21. august 2009 af Jerslev (Slettet)

#0:

1) Ja. Du skal dog huske at angive med paranteser, hvad der er tæller og nævner i dine brøker,

2) Ja.


Brugbart svar (0)

Svar #2
21. august 2009 af Isomorphician

Det ser rigtigt ud.

Lighedstegnet til højre bør dog udskiftes med <=>


Brugbart svar (0)

Svar #3
21. august 2009 af NejTilSvampe

Ja det ser korrekt ud.


Brugbart svar (0)

Svar #4
21. august 2009 af peter lind

a) Du skriver T/s-a; men regner som om der står T/(s-a). Jeg kan ikke vide hvad der er rigtigt. Hvis det korrekte er T/(s-a) er det rigtigt.

b) Uklar i første linie Spørgsmålet er om kvadratrodstegnet gælder for alt til højre for kvadratrodstegnet. Tilsvarende gælder for I/m*g*L menes der I/(m*g*L) ? Tilsvarende uklarheder senere. Hvis der skal stå paranteser er det korrekt.


Skriv et svar til: Isolering af variabel i en ligning?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.