Matematik

funktionsundersøgelse

21. august 2009 af louha12 (Slettet) - Niveau: A-niveau

Gennemfør en funktionsundersøgelse af funktionen:

g(x)=x^2+1/x

Hvordan?


Brugbart svar (0)

Svar #1
21. august 2009 af peter lind

Funktionsundersøgelse betyder at du skal finde skæring med akserne samt finde monotoni intervaller og lokale ekstremaer samt vendetangenter. Skæringer med akserne finder du ved at beregne f(0) og løse ligninen f(x)=0

Monotoniintervallern, lokale ekstremaer samt vendetangenter finder du ved at beregne f'(x) og løse ligningen f'(x)=0. Find dernæst fortegnsvariationen for f'(x)


Brugbart svar (0)

Svar #2
21. august 2009 af mathon

x≠0

g'(x) = 2x - 1/x2 = 2x - x-2

g'(xo) = 0 = 2xo - xo-2

hvoraf
xo = 2-(1/3)


Skriv et svar til: funktionsundersøgelse

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.