Matematik

Hvad tjente Finn?

21. august 2009 af Haldsen (Slettet)

Finn købte aktier for 10.000 kr. til kurs 33,5 kr. Efter nogle måneder var aktierne steget til kurs 136 kr. Hvad tjente han i perioden?


Brugbart svar (0)

Svar #1
21. august 2009 af mathon

efter stigning: ((10.000 kr)/100*33,5) =
ved køb:         ((10.000 kr)/100*136)  =
fortjeneste:
 


Brugbart svar (0)

Svar #2
21. august 2009 af Isomorphician

Hvor mange aktier kan han få for 10.000 kr, hvis 1 aktie koster 33,5 kr.?

Hvad er værdien af det antal aktier til den nye kurs?


Brugbart svar (0)

Svar #3
21. august 2009 af MN-P (Slettet)

Pålydende*kurs/100=kursværdi

Indsæt kursværdi 10000 og kurs 33,5 og find pålydende

indsæt pålydende og kurs 136 og find ny kurskærdi

Træk 10000 fra ny kursværdi og du har det beløb der tjentes


Brugbart svar (0)

Svar #4
21. august 2009 af MN-P (Slettet)

#1 læs opgavwn igen.


Svar #5
21. august 2009 af Haldsen (Slettet)

Er det sådan her?

Der købes: 10.000/33,5 = 298,507463 aktier

De er nu blevet 136 kr. værd, så han har: 136*298,507463 = 40.597,015 kr.

Fortjeneste: 40.597,015-10.000 = 30.597,02 kr.


Brugbart svar (0)

Svar #6
21. august 2009 af mathon

rettelse til #1

efter stigning: ((10.000 kr)/100*136)   =
ved køb:         ((10.000 kr)/100*33,5)  =
fortjeneste:
 


Brugbart svar (0)

Svar #7
21. august 2009 af MN-P (Slettet)

#6

Han køber for 10000 kr aktier, ikke pålydende 10000kr

#5 Bort set fra, at han næppe kan købe brøkdele af aktier og at 33,5 kr er prisen pr 100 kr pålydende, så ser det fornuftigt ud


Skriv et svar til: Hvad tjente Finn?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.