Kemi

det er håbløst for mig

22. august 2009 af baben12 (Slettet) - Niveau: A-niveau

35 mL 1,00M KBr opløsning blandes med 60 mL 0,600M KBr opløsning, hvorefter blandingen
inddampes til et slutvolumen på 50 mL.
a. Beregn massen, m, af opløst KBr.
b. Beregn stofmængdekoncentrationen, c, af KBr i den dannede opløsning.

er der nogen der vil hjælpe?


Brugbart svar (0)

Svar #1
22. august 2009 af Darwin (Slettet)

#0.

Ad a)

n = ∑(c × V) = (0.035 L)(1 M) + (0.06 L)(0.6 M) = 0.071 mol

m = n × M = (0.071 mol)(119 g/mol) = 8.45 g

Ad b)

c = n/V = (0.071 mol) / (0.05 L) = 1.42 M


Brugbart svar (0)

Svar #2
22. august 2009 af mathon

i de 35 mL forefinde
(0,035 L)*(1,00 mol/L) = 0,035 mol KBr

i de 60 mL forefinde
(0,060 L)*(0,600 mol/L) =0,036 mol KBr

i alt (0,035+0,036) mol = 0,071 mol KBr

m = n*M = (0,071 mol)*(119,01 g/mol) ≈ 8,45 g
.................
 

efter inddampningen
har du 0,071 mol KBr i 50 mL opløsning;
heraf kan koncentrationen,c, beregnes......
 


Brugbart svar (0)

Svar #3
22. august 2009 af Sahana (Slettet)

?


Brugbart svar (0)

Svar #4
22. august 2009 af mathon

se

#1's
Ad b)


Skriv et svar til: det er håbløst for mig

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.