Matematik

Isolering af t

23. august 2009 af IdaJen (Slettet) - Niveau: A-niveau

 Jeg skal isolere t i denne ligning.

Jeg ved vha. solve-funktionen på min graphregner at t=-3, men jeg kan ikke få isoleret t.

t^3+2t^2=-9

Håber nogen kan hjælpe.


Brugbart svar (0)

Svar #1
23. august 2009 af mathon

t3 + 2t2 + 9 = 0        kan du ikke løse uden rutine i at løse 3. gradsligninger


Brugbart svar (0)

Svar #2
23. august 2009 af peter lind

Der kan gættes. Hvis der skal være en " pæn" løsning skal løsningen gå op i konstantleddet.


Svar #3
23. august 2009 af IdaJen (Slettet)

 Men løsningen er at t=-3, jeg kan bare ikke få den til at blive det.

Er der en som vil sende udregningerne til, hvordan den kan løses?


Brugbart svar (0)

Svar #4
23. august 2009 af peter lind

Det er korrekt at en afløsningerne er -3(som går op i 9).  (-3)3+2*(-3)2+9 =  -27+2*9+9 = 0


Brugbart svar (0)

Svar #5
23. august 2009 af peter lind

Hvis du dividere venstr side i #1 med (t+3) går den op og du vil få en andengradsligning, som kan løses på normal vis.


Skriv et svar til: Isolering af t

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.