Matematik

hjælp. Haster !

23. august 2009 af Mette40 (Slettet)


Nogen der kan hjælpe med denne opgave. Føler mig lidt lost:(

- En ligebenet trekant ABC er indskrevet i en cirkel med centrum O og radius 5. De lige store sider er AB og AC.

Sættes cosA = x, kan arealet af trekant ABC som funktion af x bestemmes ved:
T(x) = 25(x+1)sqrt(1-x^2) , -1<x<1

Bestem arealet af trekant ABC, når A = 30 grader.

Der er to værdier af x, for hvilke T(x) = 25.

- Bestem de to værdier.

Hvordan løser jeg opgaven? :/


Brugbart svar (0)

Svar #1
23. august 2009 af Exupery (Slettet)

https://www.studieportalen.dk/Forums/Thread.aspx?id=720805

Jeg har "løst" den her.


Svar #2
23. august 2009 af Mette40 (Slettet)

Mange tak, men hvad har du fået de forskellige til, især den sidste opgave, er nemlig ikke sikker på den?


Brugbart svar (0)

Svar #3
23. august 2009 af Exupery (Slettet)

a) T(0,866025)=68,42

b) x=0 v x=0,84

c) x=0,5


Svar #4
23. august 2009 af Mette40 (Slettet)



Vil du ikke forklare mig hvordan du har gjort i b). Kan ikke få de samme værdier som du har fået? Hvad gør du helt præcist?


Brugbart svar (0)

Svar #5
23. august 2009 af Exupery (Slettet)

T(x) = 25(x+1)*sqrt(1-x^2)

T(x)=25 <=> 25=25(x+1)*sqrt(1-x^2)

som solves:

solve(25=25(x+1)*sqrt(1-x^2), x)

hvorefter det fremkommer, at:

x=0 v x=0,84


Svar #6
23. august 2009 af Mette40 (Slettet)

 Ja okaay, det kan jeg godt se nu :)  Havde vidst en tastefejl eller to hehe (:

Men hvad har du fået T ' (x), synes det giver noget vildt uoverskueligt.. kan ikke rigtig finde de x-værdien..


Brugbart svar (0)

Svar #7
23. august 2009 af Exupery (Slettet)

Jeg har ikke tjekket. Jeg gør det på en mere overskuelig måde. Du kan bare gøre det samme.

Gå ind i Y= og skriv så.

y1=25(x+1)sqrt(1-x^2) | -1<x<1

y2=d(y1(x),x)

Nu kan du gå ind i Home og skrive:

solve(y2(x)=0,x)

og så får du x.

De to første opgaver kan i øvrigt også løses på 5 sekunder ved den metode. Hvis du skal skrive det ned og gerne vil se, hvad den afledede giver, skriver du bare: y2(x) i Home, hvorefter lommeregneren selv skriver den op.


Svar #8
23. august 2009 af Mette40 (Slettet)


Hvad trykker du på efter du har skrevet de to ligninger ind i y1 og y2, for så at komme ind home?


Brugbart svar (0)

Svar #9
23. august 2009 af Exupery (Slettet)

Bare på home-knappen.


Svar #10
23. august 2009 af Mette40 (Slettet)


Jeg får:  d(25*(x+1)*sqrt(1-x^2,x) = 0


Brugbart svar (0)

Svar #11
23. august 2009 af Exupery (Slettet)

Du har også skrevet forkert. sqrt og ,x skal være adskilt. Gør som jeg skrev i #7.


Svar #12
23. august 2009 af Mette40 (Slettet)


Sådan har jeg også gjort. Det er hvad jeg får når jeg solver?


Brugbart svar (0)

Svar #13
23. august 2009 af Exupery (Slettet)

Så tjek lige i Home. Du må have skrevet forkert, for det giver ingen mening, at den skulle flytte rundt med kommaet.


Svar #14
23. august 2009 af Mette40 (Slettet)

Ej ved simpelthen ikke hvad jeg gør forkert. Nu har jeg skrevet det ind flere gange, og får stadig det samme resultat som før..  :(


Svar #15
23. august 2009 af Mette40 (Slettet)



men hvad giver x-værdien ..


Brugbart svar (0)

Svar #16
23. august 2009 af Exupery (Slettet)

Se #3.

Men det ville nu være nemmere, hvis du kunne få det til at virke. Du skal jo vise, at der for den x-værdi er et maksimum. Ellers er dit svar intetsigende.

Har du en TI-89 Titanium eller er det måske der, problemet ligger?


Svar #17
23. august 2009 af Mette40 (Slettet)

jaaaa jeg har en TI-89. Det er lidt træls det ikke virker :(


Brugbart svar (0)

Svar #18
23. august 2009 af Exupery (Slettet)

Du kan jo stadig godt lave opgaven på gammeldagsmanér, det tager bare lidt længere tid. Spørg eventuelt din lærer når du skal matematik, om han ikke lige kan se på lommeregneren, måske er det noget inde i indstillingerne, men det har jeg jo lidt svært ved at tjekke. Det er en god måde, hvis den virker.


Brugbart svar (0)

Svar #19
23. august 2009 af Exupery (Slettet)

Nu er det i øvrigt et differentierings-d, du har brugt, ikke? Altså det blå d, man får ved at trykke 2end 8 og ikke blot et almindeligt d?

Jeg kom lige i tanke om, at det måske kunne være problemet.


Svar #20
23. august 2009 af Mette40 (Slettet)

Jeps gør jeg, mange tak for hjælpen (:


Skriv et svar til: hjælp. Haster !

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.