Matematik

grafisk aflæsning

24. august 2009 af Linepedini (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej.

Jeg har et lille problem. Jeg skal vise hvordan man laver en grafisk aflæsning af ligningssystemet:

2x + y = 7

x + 2y = 8

Aner simpelthen ikke hvordan jeg skal gøre, nogle som kan forklare? :)


Brugbart svar (0)

Svar #1
24. august 2009 af ibibib (Slettet)

Tegn de to linjer i samme koordinatsystem.


Svar #2
24. august 2009 af Linepedini (Slettet)

Ja det ved jeg, men hvordan gør man?


Brugbart svar (0)

Svar #3
24. august 2009 af Jakobbs (Slettet)

Isoler begge lininger for y, så har du to lininger på forskriften y=ax+b


Brugbart svar (0)

Svar #4
24. august 2009 af ibibib (Slettet)

2x + y = 7 går gennem punkterne (0, 7) og (3½, 0).


Svar #5
24. august 2009 af Linepedini (Slettet)

Jeg er altså virkelig en klaphat til det. Er der en af jer som vil vise et tal eksempel?


Brugbart svar (0)

Svar #6
24. august 2009 af Jakobbs (Slettet)

Ja

Betragt ligningerne

(1) 3x+y=5

(2) 6x+y=11

(Næsten det samme som dit)

Ligning (1)

3x trækkes fra på begge sider hvilket giver y=5-3x

Ligning (2)

6x trækkes fra på begge sider => y=11-6x

Så har du to ligninger, som er lige til at tegne ind i et koordinatsystem. Skæringen mellem de to ligninger er løsningen

Håber det hjalp


Svar #7
24. august 2009 af Linepedini (Slettet)

JA!! tusind tak!


Skriv et svar til: grafisk aflæsning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.