Matematik

Hjælp til potenser

24. august 2009 af christian0710 (Slettet)

Hej, har lige siddet og kigget på denne potens og kan ikke forstå den:

F = (2/3)^4 (3/2)^4

Den skulle gerne ende med at give 1 men hvordan kommer man frem til det med mellemregninger?

Mvh

Christian


Brugbart svar (0)

Svar #1
24. august 2009 af Erik Morsing (Slettet)

Vi skriver 24/34 * 34/24 = 1, så har vi brugt reglen om, at man opløfter en brøk til potens ved at opløfte tæller og nævner hver for sig


Svar #2
24. august 2009 af christian0710 (Slettet)

Ahhh det giver mening :D og så ganger man bare tæller med tæller og nævner med nævner?

f.eks I opgaven nedenunder, skal man så benytte en blanding mellem potensregler og brøkregler?

(2/3)^7 /(2/3)^6 


Brugbart svar (0)

Svar #3
24. august 2009 af Erik Morsing (Slettet)

Ja start med at opløfte tæller og nævner hver for sig og brug så reglen om at man deler med en brøk ved at gange med den omvendte brøk


Svar #4
25. august 2009 af christian0710 (Slettet)

Svar #3 Den regel gælder ikke her da der kun er en brøkstreg. Det er ikke 2 brøker divideret med hinanden, det er 2 tal divideret med hinanden?


Brugbart svar (0)

Svar #5
25. august 2009 af Erik Morsing (Slettet)

#4

Læs #2, her er to brøker divideret med hinanden, nemlig i tælleren: 128/2187 og i nævneren 64/729. Man ganger så med den omvendte, så man får 128/2187 * 729/64, der kan forkortes til 2/3


Brugbart svar (0)

Svar #6
25. august 2009 af mathon

eller

an: a er rod og n er eksponent

man multiplicerer to potenser med samme eksponent
ved at beholde eksponenten og multiplicere rødderne:

(2/3)4· (3/2)4 = ((2/3)·(3/2))4 =  14 = 1


Brugbart svar (1)

Svar #7
25. august 2009 af mathon

eller

(2/3)7 / (2/3)6 = (2/3)*[(2/3)6/(2/3)6] = (2/3)*1 = (2/3)


Brugbart svar (0)

Svar #8
25. august 2009 af Tania1 (Slettet)

Ej man, Ka ik' finde ud af det der Matematik D:

Ka seriøst ik finde ud af denne opg.! Ska til en Test/eksame Agtig noget imorgen,og jeg fatter stadig ik hvordan man  regner den ud! D:< En eller anden hjææælp! Jeg blir dræbt af Søren! (matematik lære,meget skummel!)

x = Gange    -     ^ = den der ... ting... TALLET OVER TALLET?! ok ? Eksponent ;s tror jeg

(6,7x10^4) x 12010^2 =

-Seriøøøst! ;s


Svar #9
26. august 2009 af christian0710 (Slettet)

Oki det ser ud til der er mange måder at gøre det på :)

men en simpel regne regel er at a^m/a^n = a^n-m  :D

Svar #8 søren?? Hmm gammel mand med hvidt hår?


Brugbart svar (0)

Svar #10
26. august 2009 af mathon

6,7·104 · 120·102 = 6,7·104 *1,2*104 = (6,7·1,2)·(104)2 = 8,04·108

.............

(an)p = an·p

man opløfter en potens til en ny potens
ved at beholde roden og multiplicere eksponenterne


Skriv et svar til: Hjælp til potenser

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.