Fysik

ellære

24. august 2009 af danhansendk (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej jeg har bruge for lidt hjælp til fysik jeg har selv prøvet mig frem, håber i kan se mine fejl hvis der er nogle

Mvh Mig

opgaven har jeg vedhæft 

1 opgave: hvis der i resistoren på 70 ohm omstættes en større effekt end 0,80 W brænder den over

Så vi har en parallelforbindelses af 2 en på 36 ohm og en jeg selv jeg finde

Hvilken værdi sal den variable resistor mindst sættes på hvis det ikke må ske?

jeg har bruget formel U^2/R= W (watt)

0.80W=9^2/R solve, R -> 101.25 ohm

opgave 2 elektrisk kredsløb

figuren viser en kobling af fire resistorer som er forbundet til en spændingskilde på 12,0 V. til at bygende med er kontakten K afbrudt. Amperemetret viser strømstyrken I

a) beregn koblingens erstatningsresistant og strømstyrken I

bruget Rerstatning 1/R+1/R,1==  1/2.0 k ohm + 1/5.0 k ohm = 0.7 k ohm

1/8.0 k ohm + 1/3.0 k ohm = 0.458 k ohm

nu sluttes kontakten K

b) Beregn de nye værdier af koblingens erstatningsresistans og strømstyrken I

Vedhæftet fil: Hjemmeopgavesæt nr2 .doc

Brugbart svar (0)

Svar #1
24. august 2009 af mathon

hint
se

Vedhæftet fil:modstandsberegning.doc

Brugbart svar (0)

Svar #2
25. august 2009 af klingest (Slettet)

a)


I = (1/(R1+R2)+1/(R3+R4))*U  =  (1/(5k+3k) + 1/(2k +8k) ) * 12V = 2.7mA


Brugbart svar (0)

Svar #3
25. august 2009 af klingest (Slettet)

Erstaningsresistansen er giver ved :

Req = 1/ ( 1/(R1+R2) + 1/(R3+R4) )


Brugbart svar (0)

Svar #4
25. august 2009 af klingest (Slettet)

b) Vil næsten tro du kan se bort fra 8k modstanden når du tilkobler K....

Det vil sige at erstatningsresistansen bliver:

Req = 1/ ( 1/(R1+R2) + 1/R3 )

For at finde strømmen ganger du bare med spændingen


Brugbart svar (0)

Svar #5
25. august 2009 af klingest (Slettet)

Sludder og vrøvl... du kan bare se bort fra mit sidste indlæg... Der sker ik en skid når du tænder for kontakten... strømmen er den samme og erstatningsresistansen er også den samme!! Der løber nemlig ikke nogen strøm ned gennem kontakten...

Bare sig til hvis du vil have en forklaring!!


Svar #6
25. august 2009 af danhansendk (Slettet)

okay takker for hjælpen men kan stadig ikke helt forstå opgave 1 :/

Mvh Mig ;:D


Brugbart svar (0)

Svar #7
25. august 2009 af mathon

se det udvidede link

Vedhæftet fil:modstandsberegning.doc

Brugbart svar (0)

Svar #8
26. august 2009 af klingest (Slettet)

faktisk er jeg kommet frem til at erstatnings resistansen ændrer sig alligevel når du tænder for kontakten...

Du skal regne den sådan her:

Først tager du parallel modstanden af de to første modstande der sidder parralelt.
Derefter gør du det samme med de to bagerste modstande.
Nu har du to erstatningsmodstande der sidder i serie, og dem kan du lægge sammen, så har du den rigtige erstatningsresistans. Hvis den er anderledes end i opgave 2.a) så ændrer strømmen sig selvfølgelig også.


Skriv et svar til: ellære

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.