Matematik

Eks. funktion, a og b

24. august 2009 af Rebkka (Slettet)

Jeg har fundet disse punkter på min graf:

(x1, x2) = -10,50

(y1,y2) = -16,100

Jeg skal så finde a og b, så jeg kan finde forskriften for funktionen.

Jeg ved godt at a findes ved: a= x2-x1√y2/y1  og b ved: b= y1/a^x1

Men jeg kan bare ikke regne det rigtigt ud! Er der nogen der kan hjælpe?


Brugbart svar (0)

Svar #1
24. august 2009 af Danielras (Slettet)

a = (y2-y1)/(x2-x1)

b = y1-a*x1


Brugbart svar (0)

Svar #2
24. august 2009 af Isomorphician

Punkterne hedder:

(x1, y1)

(x2, y2)


Brugbart svar (0)

Svar #3
24. august 2009 af joaquin90 (Slettet)

 Er det en lineær funktion du skal finde?


Svar #4
24. august 2009 af Rebkka (Slettet)

Ja undskyld, mente selvfølge

x1, y1 = -10,50

x2, y2 = -16,100

Og nej, det er en eks. aftagende funktion jeg skal finde


Brugbart svar (0)

Svar #5
24. august 2009 af kieslich (Slettet)

#0

(x1, y1) = (-10,50)       Alle punkter hedder (x,y) første punkt (x_1,y_1)   andet punkt (x_2,y_2) osv.

(x2,y2) = (-16,100)

Jeg ved godt at a findes ved: a= x2-x1√y2/y1  og b ved: b= y1/a^x1


Svar #6
24. august 2009 af Rebkka (Slettet)

Men jeg kan simpelthen ikke få det til at passe, når jeg så skal finde b og skal opløfte a i -25 ???


Brugbart svar (0)

Svar #7
24. august 2009 af kieslich (Slettet)

For at kunne taste det ind i grafregneren skal a lige omskrives:

indtastet på grafregneren:  50/ (1/((2^(1/6))^-10)) = 15,75


Skriv et svar til: Eks. funktion, a og b

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.