Matematik

trapez optimering

24. august 2009 af birthe_non (Slettet)

hej ærede hjælpere.

Jeg har en opgave jeg ik kan finde ud af at optimere, som jeg går ud fra man skal.

Opgave 5

Et trapez skal have følgende egenskaber:

a) Grundvinklerne skal være 60.

b) Omkredsen skal være 10

c) arealet skal være maksimalt

bestem siderne i trapezet.

Indtil videre har jeg regnet

) Omkredsen = 2*x + y + z=10

y= lngste linie af de paralelle linier
z= korteste linie af de paralelle linier
x= siderne der er antiparalelle.
 

Arealet = 0.5*h(y + z)

En variabel isoleres fra formlen for omkreds

y=-2*x - z + 10

og isomeren af y indsttes i formlen for arealet.
Arealet= 0.5*h*(-2*x - z + 10 + z)

så går det galt for mig når jeg differerer areal og løser A'= 0

Arealet differenteres, og differentialkvotienten sttes lig 0. Ligningen lses



Brugbart svar (1)

Svar #1
24. august 2009 af NejTilSvampe

 okay i den nederste ligning går -z ud med +z.

men du mangler da også kriterie a) ik?


Brugbart svar (1)

Svar #2
24. august 2009 af Isomorphician

Isoler (y+z) i udtrykket for omkredsen og indsæt i udtrykket for arealet.


Svar #3
24. august 2009 af birthe_non (Slettet)

oke, men min lommeregner kan ik regne solve(2*x + y + z=10,{y, z})


Brugbart svar (0)

Svar #4
24. august 2009 af Isomorphician

2x + y + z = 10 <=>

y + z = 10 - 2x


Skriv et svar til: trapez optimering

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.