Kemi

pH

25. august 2009 af elissa92

100 mL af HCl opløsning (pH = 2,67) skal neutraliseres med 0,10M NaOH. Hvor mange mL skal der bruges?

Hvad skal jeg starte med at finde. Kan ikke rigtigt komme igang


Brugbart svar (0)

Svar #1
25. august 2009 af Darwin (Slettet)

#0. Lidt starthjælp:

Oxoniumkonc. i HCl-opløsningen: [H3O+] = 10-pH × [mol/L] = 10-2.67 M

så nH3O+ = c × V = (10-2.67 M)(0.1 L) = 0.21 mmol. Ved neutralisationen er nH3O+ = nOH-.


Svar #2
26. august 2009 af elissa92

skal jeg så ikke finde koncentrationen af OH- ?


Svar #3
26. august 2009 af elissa92

nej det skal jeg ikke. jeg har fundet volumen af OH- . derfra ville jeg finde pH-værdien. er det ikke rigtigt?


Skriv et svar til: pH

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.