Matematik

finde funktionsforskrift

25. august 2009 af SørenV (Slettet)

Hej.. er der nogle, som kan hjælpe mig med opgaven, som er vedhæftet. Den er vedhæftet, da den er lidt svært at beskrive her inde..

Ville være rart, hvis nogle kunne give en god forklaring på, hvordan den skal løses?

Vedhæftet fil: opgave_a.doc

Brugbart svar (0)

Svar #1
25. august 2009 af Dynin (Slettet)

#0 du ved at H(Q)=aQ2+bQ+c for 0,6≤Q≤3,2 ... her er således 3 ukendte koefficienter. Tager du tre punter på kurven (i det pågældende interval) kan du opstillie tre ligninger med 3 ubekendte ;-)
 


Brugbart svar (0)

Svar #2
25. august 2009 af mathon

opgaven har tidligere været behandlet
i
https://www.studieportalen.dk/Forums/Thread.aspx?id=721822


Svar #3
25. august 2009 af SørenV (Slettet)

Du siger at jeg tager tre pkt. på kurven.? altså aflæser?

Vil du ikke lige prøve at skrive et eksempel ind, er ikke helt sikker på at jeg forstår det?


Svar #4
25. august 2009 af SørenV (Slettet)

Ved godt at den har været behandlet, men kan simpelthen ikke lige forstå den!! ??


Brugbart svar (0)

Svar #5
25. august 2009 af Dynin (Slettet)

#2 det har du da ret i :/ ... men lige et spørgsmål som Søren også stillede i den oprindelige tråd ... hvordan kan du aflæse et punkt uden for intervallet [0,6;3,2] ?

... en udvidelse af H til [0;3,2] (eller R for den sags skyld) kan vel først ske efter H er bestemt i intervallet, ikk??


Brugbart svar (0)

Svar #6
25. august 2009 af Dynin (Slettet)

#3 jeg ville aflæse tre punkter i intervallet [0,6;3,2] og indsætte ... fx

Punkt 1: (Q,H)=(1.6,140) som du indsætter i H(Q), dvs. 140=a*1.62+b*1.6+c

find to andre punkter og gør det samme ... så har du tre ligninger med tre ubekendte ... der løses ;-)


Svar #7
25. august 2009 af SørenV (Slettet)

Ja.. okay! så er jeg fuldstændig med.!

synes bare det virkede upræcist at aflæse, men kan selvfølgelig se, at der ikke er mange andre udveje, når vi ikke får mere oplyst. Hvad får du den så tilnærmelsesvis til at give? (afhænger self. af punkterne)


Brugbart svar (0)

Svar #8
25. august 2009 af Dynin (Slettet)

#7 hmmm så du vil have mig til at regne ... hehe

Jeg har valgt: P1=(1.6;140)  P2=(0.8;152)  P3=(2.4;114) der efter noget regning giver

H(Q)=-10.9375*Q2+11.25*Q+150


Brugbart svar (1)

Svar #9
25. august 2009 af mathon

H = -8,6·Q2 + 156 , Q∈[0,6;3,2]


Brugbart svar (0)

Svar #10
25. august 2009 af Dynin (Slettet)

#9 det giver jo en meget dårlig overensstemmelse med at (1.6,140) ligger på kurven mærket -115

... og kan du ikke lige besvare #5 tak ;-)


Svar #11
25. august 2009 af SørenV (Slettet)

Dynins beregninger er noget tættere på facitlistens bud, som også har en b-værdi..


Brugbart svar (0)

Svar #12
25. august 2009 af Dynin (Slettet)

#11 ... jeg er ikke god til at aflæse grafer på skærmen ! Hvilke støttepunkter har du brugt?


Brugbart svar (0)

Svar #13
26. august 2009 af mathon

kommentar til #9

unøjagtigheden på denne - simplere - beregning
ligger naturligvis i aflæsningen af vandret tangent
i kurveskæring med y-aksen


Skriv et svar til: finde funktionsforskrift

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.