Kemi

titrering

26. august 2009 af elissa92

100 mL af HCl opløsningen (pH=2,67) skal neutraliseres med 0,10M NaOH. Hvor mange mL skal der bruges?

[H3O+] = 10-pH <=> 10-2,67 M = 10-2,67 M

n = c * V <=> 10-2,67M * 0,1 L = 0,2 mol

n(OH-) = 0,2mol

jeg kan ikke komme videre


Svar #1
26. august 2009 af elissa92

Jeg er kommet lidt videre, men er ikke nået til svaret:

c = 0,21mol / 0,1 L = 2,1mol/L


Brugbart svar (0)

Svar #2
26. august 2009 af mathon

[H3O+] = 10-pH M = 10-2,67 M = 0,002138 M
hvoraf
c(HCl) = [H3O+] = 0,002138 M, da HCl er helt ioniseret i vandig opløsning

Vb*cb = Vs*cs

Vb = (cs/cb)*Vs

Vb = (0,002138/0,10)*(100 mL) = 2,14 mL


Skriv et svar til: titrering

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.