Matematik

Find differentialkvotienten uden hjælpemidler

26. august 2009 af Yow! (Slettet) - Niveau: A-niveau

hejsa i kloge hoveder....

vi har snakket lidt om differentialregning i klassen og har fået nogle opgaver for.

en af opgaverne lyder:

bestem differentialkvotienten for

f(x) = 5x2 + 4

hvad skal jeg gøre??? som sagt, det er den første opgave jeg skal løse om diff.... så kom ikke med matematiske begreber.... det kan jeg ikke overskue :)


Brugbart svar (0)

Svar #1
26. august 2009 af Jerslev (Slettet)

#0: Slå regnereglerne op i din bog, indtil du kan dem i hovedet. :)


Svar #2
26. august 2009 af Yow! (Slettet)

du snakker om de 4 fire regneregler??  :)


Brugbart svar (0)

Svar #3
26. august 2009 af Jerslev (Slettet)

#2: For differentialregning, ja.


Svar #4
26. august 2009 af Yow! (Slettet)

så må det være den 1. regneregel jeg skal bruge her.....

her står der at en konstant ikke har en betydning for differentialkvotienten og at  x2 = 2x

heraf får jeg

f(x) = 5x2 + 4

f '(x) = 2x

er det bare sådan???


Svar #5
26. august 2009 af Yow! (Slettet)

men nææh.... det går jo ikke.... for hvad er konstanten???


Brugbart svar (0)

Svar #6
26. august 2009 af Jerslev (Slettet)

#4: Du skal også bruge en anden regel. Hvis du har en konstant ganget med en funktion:

( k * f(x))' = k* f'(x).


Svar #7
26. august 2009 af Yow! (Slettet)

jeg forstår det ikke...


Brugbart svar (0)

Svar #8
26. august 2009 af Jerslev (Slettet)

#7: Den skulle også gerne stå i din bog sammen med de andre regneregler.


Svar #9
26. august 2009 af Yow! (Slettet)

kan du ikke skrive svaret ned??? så kigger jeg lidt nærmere på det og finder ud af hvordan du har tænkt???

jeg har nemlig 17 andre tilsvarende opgaver jeg skal løse....


Svar #10
26. august 2009 af Yow! (Slettet)

ej come on..... 


Skriv et svar til: Find differentialkvotienten uden hjælpemidler

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.