Matematik

Hældningskoefficient

26. august 2009 af H20 (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hvis en ret linie har retningsvektoren (5,7) og går igennen P(4,3), hvordan finder man så hældningskoefficienten?

Jeg har leget lidt med liniens parameterfremstilling og liniens ligning: ax+by+c=0, men jeg er forvirret over, hvordan jeg finder hældningskoefficienten...

Nogen der kan hjælpe?

VH


Brugbart svar (0)

Svar #1
26. august 2009 af Yow! (Slettet)

.........


Brugbart svar (0)

Svar #2
26. august 2009 af Isomorphician

Hint: Kig på retningsvektoren


Svar #3
26. august 2009 af H20 (Slettet)

Retarderet som jeg nu engang er (#1!) - jeg er stadig blank...


Brugbart svar (0)

Svar #4
26. august 2009 af Yow! (Slettet)

tag en slapper knægt.....

der var nogle ting jeg havde overset i #0......

vi kan allesammen begå fejl.... og det skal der selvf. være plads til....


Svar #5
26. august 2009 af H20 (Slettet)

#4 Det er helt cool...jeg er rolig - tager lange, dybe indåndinger...slapper af...

OG SÅ tilbage til #0


Brugbart svar (0)

Svar #6
26. august 2009 af Yow! (Slettet)

.....og glemmer ikke at tælle til 10, vel? :)


Brugbart svar (2)

Svar #7
26. august 2009 af mathon

når [5;7] er retningsvektor
er
[1;(7/5)] = [1;1.4] også retningsvektor
og
hældningskoefficienten dermed 1,4

y = 1,4x + b gennem P(4,3)

dvs.
3 = 1,4*4 + b   hvoraf b beregnes.....


Svar #8
26. august 2009 af H20 (Slettet)

Nej - 10 lange, dybe indåndinger ;-D

Åh, jeg har altså virkelig brug for hjælp til #0!


Svar #9
26. august 2009 af H20 (Slettet)

#7 Men hvorfor er [1;(7/5)] = [1;1.4] også retningsvektor?


Brugbart svar (0)

Svar #10
26. august 2009 af mathon

når linjens retningsvektor er [1;α],
har linjen hældningskoefficienten α


Svar #11
26. august 2009 af H20 (Slettet)

# 10 JA!  Det fandt jeg lige ud af! :-D

Mange retningsvektorer og hældningskoefficienter tak!


Brugbart svar (0)

Svar #12
26. august 2009 af mathon

mange retningsvektorer
men
kun én hældningskoefficient

 


Skriv et svar til: Hældningskoefficient

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.