Matematik

kvadratsætninger

26. august 2009 af martin101 (Slettet)

Hej. Jeg har fået nogle opgaver for hvor man skal bruge kvadratsætningerne, men jeg kan ikke finde ud af nedenstående opgaver. jeg har forsøgt at løse dem, men kan ikke. Hvordan gør jeg? de ser mega svære ud.
 

Vedhæftet fil: Matematik opgave.docx

Brugbart svar (0)

Svar #1
26. august 2009 af MN-P (Slettet)

Skriv i doc-format i stedet for docx-format, så kan jeg læse det


Svar #2
26. august 2009 af martin101 (Slettet)

jeg tror dette er doc-format

Vedhæftet fil:Matematik opgave.doc

Brugbart svar (0)

Svar #3
26. august 2009 af MN-P (Slettet)

Den er lidt svær at skrive her, men det går vel håber jeg har forstået det rigtigt

(2x²-x)2 / x - (x4)1/2    =

(x*(2x-1))2/x - x (4*(1/2)) =                forkorter brøken med x

x*(2x-1)2 - x2 =

x(4x2-4x+1)-x2 =

x(4x²-5x+1)



Brugbart svar (0)

Svar #4
26. august 2009 af MN-P (Slettet)

(3x-3)/x - (4y+5)/2y + 7/2x =                           fællesnævner x*2y

(3x-3)*2y/x*2y - (4y+5)*x/2y*x + 7*y/2x*y =          ganger ind i parenteserne i tællerne

(6xy-6y)/2xy -(4xy+5x)/2xy + 7y/2xy =                   samler på en brøkstreg

(6xy-6y-4xy-5x+7y)/2xy =

(2xy-5x+y)/2xy =

1+ (-5x+y)/2xy


Skriv et svar til: kvadratsætninger

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.