Kemi

redoxreaktioner

26. august 2009 af biqqu (Slettet)

Bruges rødhjernsten til jernproduktion sker reaktionen:

Fe2O3 (s) + 3 C (s) --> 2 Fe (s) + 3 CO (g)

- Hvor stor en masse kul (koks) skal der bruges for at producere 1 ton jern?

Der må meget gerne inddrages fx at kul i koksovnen og bages ved 1200 C til 1300 i 14 til 18 timer..


Brugbart svar (0)

Svar #1
26. august 2009 af mathon

                                                Fe2O3 (s)    +   3C (s)   →  2Fe (s)   +  3CO (g)
ækvivalentmængder i mol:             1                   3                2              3
ækvivalentmængder i g:                                  36,033       111,694    
aktuelle mængder i g:                                         x              106              

x/(36,033 g) = (106/111,694) 

x = (106/111,694)*(36,033 g) =
     


Svar #2
26. august 2009 af biqqu (Slettet)

hvordan finder du ækvivalentmængder i mol, samt i gram? :-)


Brugbart svar (0)

Svar #3
26. august 2009 af mathon

ækvivalentmængderne i mol aflæses af reaktionskoefficienterne
og
ækvivalentmængder pr mol er fundet DPS


 


Brugbart svar (0)

Svar #4
26. august 2009 af mathon

i DPS


Svar #5
26. august 2009 af biqqu (Slettet)

hvad er DPS??


Brugbart svar (0)

Svar #6
26. august 2009 af mathon

DPS = Det Periodiske System


Svar #7
27. august 2009 af biqqu (Slettet)

haha okay :d ..

Hvordan finder du AKTUELLE MÆNGER I GRAM til 106?


Brugbart svar (0)

Svar #8
27. august 2009 af mathon

1 ton = 106 g


Skriv et svar til: redoxreaktioner

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.