Matematik

Kvadratsætninger?

26. august 2009 af lpiero (Slettet)

Sidder lige her med nogle opgaver ang. kvadratsætninger og kan overhovedet ik huske det. Så håber der er nogle venlige sjæle der vil hjælpe mig lidt igang.

Har fx disse 2 opgaver:

4a^2-9b^2

9x^2+1+6x

I må gerne forklare hvordan man gør og hvad det er der sker.

På forhånd tak :)


Brugbart svar (1)

Svar #1
26. august 2009 af MN-P (Slettet)

(a+b)(a+b)=a²+b²+2ab

(a-b)(a-b)=a²+b²-2ab

(a+b)(a-b)=a²-b²

4a²-9b²              der er to led, som i nederste eksembel

(2a)²-(9b)² = (2a+3b)(2a-3b)

9x²+6x+1         tre led og + hele vejen, som i øverste eksembel

(3x)¹+1²+2*3x*1 = (3x+1)²


Brugbart svar (0)

Svar #2
26. august 2009 af Isomorphician

Hvad går opgaverne ud på?


Svar #3
26. august 2009 af lpiero (Slettet)

#2 Undskyld, glemte jeg at skrive.

Der står benyt kvadratsætningerne til at omskrive nedstående udtryk

4a^2-9b^2

9x^a+1+6x


Brugbart svar (1)

Svar #4
26. august 2009 af hvadmeddet (Slettet)

De tre kvadratsætninger er

Dine udtryk svarer til højresiderne, du skal så gennemskue hvilken sætning der i hvert tilfælde er den rigtige og benytte den.


Brugbart svar (0)

Svar #5
26. august 2009 af peter lind

Der gælde (u+v)(u-v) = u2-v2 samt (u+v)2=u2+2uv+v2. Du skal så prøve at finde u og v så de stemmer med dine opgaver. 


Svar #6
26. august 2009 af lpiero (Slettet)

>Alle sammen

Mange tak for hjælpen!! Det friskede lige hukommelsen op :D har styr på det nu ;)


Skriv et svar til: Kvadratsætninger?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.