Kemi

mL og molaritet

27. august 2009 af Mupe (Slettet)

Afstemt redox reaktion:

3H2 S+8NO3-+2H+→3SO4-2+8NO+4H2 O

*Hvor mange mL 2,00 M HNO3 skal der bruges til oxidation af 5,00 liter H2 S (25°C,1 atm)?

*Hvad bliver molariteten af den dannede svovlsyre, når slutrumfanget af reaktionsblandingen er 325 mL

 


Brugbart svar (0)

Svar #1
27. august 2009 af mathon

molberegneing af H2S:
n = (p*V)/(R*T) = ((1 atm)*(5 L))/(0,082058 atm*L/(mol*K))*(273+25) K)) = 0,204472  mol

                                                 3H2S   +   8HNO3    →   3H2SO4   +   8NO    +    4H2O
ækvivalentmængder i mol:             3              8
aktuelle stofmængder i mol:      0,204472      x

beregning af HNO3-mængde:
x/(8 mol) = 0,204472/3

x = (0,204472/3)*(8 mol) = 0,545258 mol

n = V*c

V = n/c = (0,545258 mol)/(2,00 mol/L) = 0,272629 L = 272,629 mL ≈ 273 mL
  


Skriv et svar til: mL og molaritet

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.