Matematik

hvor ligger fejlen i denne ligning

28. august 2009 af frederikengel (Slettet) - Niveau: B-niveau

isoler a

8/x=y/a

a*8/x=y

a*8=y*x

a=(y*x)/8


Brugbart svar (0)

Svar #1
28. august 2009 af keg (Slettet)

der er ingen fejl


Svar #2
28. august 2009 af frederikengel (Slettet)

OK HVAD MED DEN HER DEN HAR JEG LIDT PROBLEMER MED AT FORSTÅ NOGEN DER LIGE GIDER AT SMIDE DEN HER MED MELLEMREGNINGER VED

5A/2B=10C2/B


Brugbart svar (0)

Svar #3
28. august 2009 af Exupery (Slettet)

#2 Hvad skal du isolere?


Svar #4
28. august 2009 af frederikengel (Slettet)

a skal isoleres


Brugbart svar (0)

Svar #5
28. august 2009 af Exupery (Slettet)

Gang med 2B på begge sider af lighedstegnet og divider herefter med 5.


Svar #6
28. august 2009 af frederikengel (Slettet)

det må så blive

5a=20c2

a=4c2


Brugbart svar (0)

Svar #7
28. august 2009 af Exupery (Slettet)

Korrekt.


Svar #8
28. august 2009 af frederikengel (Slettet)

er disse to også rigtige

3x-6y=9

x-y=-162

2x-4y=6

x-y=-48


Svar #9
28. august 2009 af frederikengel (Slettet)

der skete lige en fejl der

det er to ligninger med to ubekendte. hvad er fremgangsmåden lige med sådan en fætter

3x-6y=9    2x-4y=6


Svar #10
28. august 2009 af frederikengel (Slettet)

x(6x?4)=(2x+1)(2+3x) er løsningen her ikk x=2/-3 hvis det er korekt ja så kører det bare nu


Brugbart svar (0)

Svar #11
28. august 2009 af Isomorphician

#9:

Isoler enten x eller y i den ene ligning og indsæt i den anden.


Brugbart svar (1)

Svar #12
28. august 2009 af Exupery (Slettet)

#9 Der er mange forskellige metoder, det kommer an på, hvilken du har lært.

Du kunne jo for eksempel isolere x i ligning 2)

2x-4y=6 <=> x=(6+4y)/2

og indsætte udtrykket i ligning 1), hvor du finder y:

3((6+4y)/2)-6y=9 <=> (3/2)(6+4y)-6y=9 <=> 9+6y-6y=9 <=> 0=0

Det er altså samme ligning. Ligning 1) er blot ganget med en faktor 3/2, hvilket vi hurtigt kan indse, men vi nu også har vist med beregninger.

Det vil altså sige, at:

x=(6+4y)/2 <=> x=2y+3 ∨ y=y

Mere kan vi ikke gøre.


Svar #13
28. august 2009 af frederikengel (Slettet)

altså

3x-6y=9⇔3x=3-y⇔x=-y

er det korekt i første omgang. hvis ja hvad mener du med insæt i den anden


Svar #14
28. august 2009 af frederikengel (Slettet)

det er vist lige noget rod det her

pyha svært med starten på hf b niveau


Brugbart svar (1)

Svar #15
28. august 2009 af Exupery (Slettet)

1) 2x-4y=6

2) x-y=-48

JEG ville dividere med ligning 1) med 2:

<=> x-2y=3

og så trække ligning 1 fra ligning 2:

x-2y-(x-y)=6-(-48)

<=>

x-2y-x+y=54

<=>

3y=54

<=>

y=18

Hvorefter du blot kan indsætte i en af ligningerne og beregne x.

Jeg gør det på den måde, fordi den er klart lettest og hurtigst i længden - også når ligningerne blive en smule sværere end denne.

Men du kan sagtens benytte den anden metode.

#13 er forkert regnet! Prøv at gøre som jeg lige har gjort med de to ligninger, du der regner på.


Svar #16
28. august 2009 af frederikengel (Slettet)

3x-6y=9

2x-4y=6⇔x-y=6*2*4⇔x-y=48

jeg vil nu helst have det skal se sådan her ud

2x-4y/2=6/2⇔x-4y=3⇔x-4y/4=3/4⇔x-y=o,75

er det ikke sådan at dividere man på den ene side skal man også på den anden kan ikke lige se hvordan du kommer frem til at gange.


Svar #17
28. august 2009 af frederikengel (Slettet)

hvis vi kigger på den fætter her fra tidligere

5a=20c2

a=4c2
 

så dividere vi jo også de 20 med 5 for at slippe af med dem foran a. hvorfor skal jeg så gange her i det sidste kan ikke lige forstå det

hilsen frederik


Brugbart svar (0)

Svar #18
28. august 2009 af MN-P (Slettet)

For mig at se er I ikke helt enige om hvilke to ligninger I er ved at løse. #8 indeholder 4 ligninger.

Hvad stod der i de 2 oprindelige ligninger?


Svar #19
28. august 2009 af frederikengel (Slettet)

ok helt fra start igen

den det drejer sig om lige nu er denne her 2 ligninger med 2 ubekendte

opgaven er løs nedenstående sæt af to ligninger med to ubekendte
 

3x-6y=9

2x-4y=6


Brugbart svar (0)

Svar #20
28. august 2009 af Exupery (Slettet)

Den er løst i #12.


Forrige 1 2 Næste

Der er 27 svar til dette spørgsmål. Der vises 20 svar per side. Spørgsmålet kan besvares på den sidste side. Klik her for at gå til den sidste side.