Matematik

Ligning

29. august 2009 af Karneol (Slettet)

Jeg vil gerne have et hint til følgende opgave:

Et rektangulært hus skal have en længde, der er dobbelt så stor som bredden.

Arelaet skal være 225 m^2.

Beregn husets længde og bredde

Jeg har foreløbigt - ved hjælp af køkkenbordsmatematik - beregnet mig frem til en bredde på 10.607 m og en længde på 21.214, men det er jo ikke en særlig elegant metode det er fremkommet ved, så jeg har brug for at få en formel/ligning sat op.

Jeg tænker, at jeg må sige A = a * 2 a , men det kører ikke rigtigt - kan du hjælpe?

MvH

Karneol


Brugbart svar (0)

Svar #1
29. august 2009 af mathon

L*B = A

(2B)*B = A

2B2 = A

B = √(A/2)


Svar #2
29. august 2009 af Karneol (Slettet)

Tusind tak - så var den hjemme :-)


Skriv et svar til: Ligning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.