Matematik

Sammenhængmellem a og c i en andengradsligninig

30. august 2009 af madsand123 (Slettet) - Niveau: B-niveau

har fået en opgave som hedder at jeg skal bestemme sammenhængen mellem a og c hvilket jeg ikke helt kan finde ud af, håber der sidder en venlig sjæl der ude som vil hjælpe :D

ax^2 + 2x + c = 0      a ≠ 0


Brugbart svar (0)

Svar #1
30. august 2009 af kieslich (Slettet)

Der er ikke nogen sammenhæng. De betyder forskellige ting for grafen.


Brugbart svar (0)

Svar #2
30. august 2009 af exatb

a fortæller noget om hvor åben parablen er, hvis a er negativ vender armene nedad, positiv vender de op ad. C fortæller hvor på y aksen parablen rammer


Brugbart svar (0)

Svar #3
30. august 2009 af exatb

..og jo mindre numerisk værdi a har jo mere åben er den.


Brugbart svar (0)

Svar #4
30. august 2009 af exatb

jo der er nok en sammenhæng alligevel. B = 2 fortæller at hældningen hvor parablen skærer y aksen er 2. Hvis man sætter 2 ind i toppunktsformlen kan man se at når a bliver større bliver toppunktets x koordinat mindre. Så hvis vi skal bevare hældningen 2 ved skæring med y aksen må c også blive mindre. Så når a bliver større bliver c mindre.


Brugbart svar (0)

Svar #5
30. august 2009 af kieslich (Slettet)

så det som en funktion, men det er jo en ligning:

diskriminant d = b2 - 4ac = 4*(1-ac)

er der en løsning må d = 0 så 1-ac = 0 <=> ac = 1

to løsninger d > 0 så 1-ac >0  <=>  ac< 1

ingen løsning ac > 1


Skriv et svar til: Sammenhængmellem a og c i en andengradsligninig

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.