Matematik

1/a+2/b-3/c = ?

30. august 2009 af MacbethJunior (Slettet) - Niveau: B-niveau

Nogen der kan hjælpe mig med dette?

1/a  +  2/b  - 3/c = ?

hvad er resultatet og hvordan regner du det ud ?


Brugbart svar (0)

Svar #1
30. august 2009 af peter lind

Find fællesnævner og sæt det på fælles brøkstreg.


Svar #2
30. august 2009 af MacbethJunior (Slettet)

ja men hvordan finder jeg fællesnævner når der står a, b og c i nævnerne


Brugbart svar (0)

Svar #3
30. august 2009 af peter lind

Det er produktet af nævnerne altså a*b*c


Svar #4
30. august 2009 af MacbethJunior (Slettet)

så..

1/abc + 2/abc - 3/abc = 0 ?


Brugbart svar (0)

Svar #5
30. august 2009 af Booklover (Slettet)

Skal tælleren ikke også medtages i udregningen?? ... :s ... så kan du jo sætte nævneren sammen til en fælles brøk og regne videre derfra .. (aner ikke om jeg har ret!)


Svar #6
30. august 2009 af MacbethJunior (Slettet)

det overvejede jeg også :) men var ik sikker på om jeg også skulle det ..

så bliver det vel bare 1ab/abc + 2ac/abc - 3ab/abc eller måske ik hehe ?


Brugbart svar (0)

Svar #7
30. august 2009 af peter lind

I den første skal der der bc i tælleren ellers rigtig.


Svar #8
30. august 2009 af MacbethJunior (Slettet)

ja selvfølgelig,, bare en skrivefejl :)


Skriv et svar til: 1/a+2/b-3/c = ?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.