Matematik

hjælp til mat opg

30. august 2009 af klogeali010 (Slettet)

hej kan nogen af jer hjælpe mig med denne opgave ?

en opløsnings pH måles ved pH = -[H3O+] hvor [H3O+] er oxoniumionkocentrationen c i mol/L 

a) bestem koncentrationen c i en opløsning med pH = 5,5

ved ikke om det er rigtig men fik den til 10-5,5 mol/L

så kommer den jeg har svært ved:

For en opløsning gælder at [H3O+] *[OH-] = 10-14

b) bestem pH for en opløsning idet [OH-] = 0,0002


Brugbart svar (0)

Svar #1
30. august 2009 af mathon

pH + pOH = 14

pH = 14 - pOH = 14 - 10-0,0002


Brugbart svar (0)

Svar #2
30. august 2009 af mathon

rettelse:
pH = 14 - pOH = 14 - (-log([OH-]) = 14 + log(0,0002)


Svar #3
30. august 2009 af klogeali010 (Slettet)

jeg forstår det ikke helt


Skriv et svar til: hjælp til mat opg

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.