Matematik

Hjælp til ligninger

30. august 2009 af Patricia01 (Slettet)

Spørgsmål 1:

Løs ligningen x^2 - 2x - 8 = 0 og bestem dernæst konstanten c, så ligningen x^2 - 2x + c = 0 har netop én løsning.

Spørgsmål 2:

Løs ligningen x^2 - x - k = 0 , når k=2
For hvilke værdier af k har ligningen ingen løsninger?
 

- Kan ik helt finde ud af hvordan jeg skal løse dem


Brugbart svar (0)

Svar #1
30. august 2009 af mathon

repeter sammenhængen mellem
værdien af og fortegnet for
d = b2 - 4ac

og antallet af løsninger


Brugbart svar (0)

Svar #2
30. august 2009 af peter lind

Løsning af andengradsligningen Ax2+Bx+C= 0

Find D = B2-4*A*C

D < 0 ingen løsning

D=0 1 løsning -B/(2A)

D>0 2 løsninger x =(-B±kvrod(D)/(2A)


Brugbart svar (0)

Svar #3
30. august 2009 af mathon

se oversigten

http://peecee.dk/upload/view/148793


Skriv et svar til: Hjælp til ligninger

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.