Matematik

tabel

30. august 2009 af 012 (Slettet)

Nedenstående tabel viser sammenhørende værdier af længden l (målt i mm) og tørvægten
m (målt i mg) for nogle torskelarver.


l       5,1       5,5       6,0         6,2        6,4        6,7        7,2
m    0,14     0,18     0,24      0,27      0,30      0,35     0,45


I en mode l kan sammenhængen mellem l og m beskrives ved

m = b * la
hvor a og b er tal.


a) Benyt tabellens data til at bestemme tallene a og b.


b) Benyt modellen til at bestemme tørvægten af en 7,5 mm lang torskelarve, og benyt
modellen til at bestemme længden af en torskelarve, som har en tørvægt på 0,60 mg.

er helt på bar bund her?? er der nogen der kan hjælpe mig så ville jeg blive glad :D


Brugbart svar (0)

Svar #1
30. august 2009 af kieslich (Slettet)

a) indtast tallene i lister og lav en power regression. her får du en funktion m(l) = b*la 

b) udregn m(7.5)      løs m(x) = 0.6


Svar #2
30. august 2009 af 012 (Slettet)

det du svare på spørgsmål a er det på TI 89 eller hvor er det??


Brugbart svar (0)

Svar #3
30. august 2009 af kieslich (Slettet)

Det kan gøres på alle gode grafregnere, eller du kan bruge TI Interactive. PÅ -89 skal du ud under 'apps' og starte 'Stats/lists'   .


Brugbart svar (0)

Svar #4
06. november 2011 af C21222L (Slettet)

Til bestemmelse af tallene a og b: 

 

a = log (y2/y1)/log (x2/x1)

b = y1/x1^a


Brugbart svar (0)

Svar #5
24. februar 2013 af Ristedorte (Slettet)

Når jeg udfører potens-regression på CAS-værktøj får jeg, at f(x)=3.38166*x^0.000564.

 

Jeg har herefter udregnet f(7.5) og har løst f(x)=0.60:

 

f(7.5)=3.38166*7.5^0.000564 = 3.39

solve(3.38166*x^0.000564=0.60,x)     x = 0.0.

 

Hvordan kan x give 0.0?

Bemærk også, at 3.39 er et meget højt tal i forhold til, at en længde på 7.2 mm har en vægt på 0.45 mg - hvordan kan dette gå op?


Brugbart svar (0)

Svar #6
24. februar 2013 af SuneChr

# 5  Der er ombyttet koefficient og eksponent.

Vedhæftet fil:SP 2402130105.PNG

Brugbart svar (0)

Svar #7
24. februar 2013 af Ristedorte (Slettet)

Ok, tak.


Skriv et svar til: tabel

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.