Matematik

Intergral :(

30. august 2009 af smukkedivadiva (Slettet)

hey derude,

har fået en opg. som lyder således:

Der er givet en funktion f(x) = x^3-4x
Grafen for afgrænser sammen med førsteaksen en punktmængde, der har et areal.
 

a) Bestem arealet af denne punktmængde.

Men hvordan bestemmes arealet, vi  ved jo kun at vi starter ved x=0.

hva gør man :(?

på forhånd taaak


Brugbart svar (0)

Svar #1
30. august 2009 af mathon

f(x) = x3- 4x = x(x2- 4) = x(x2- 22) = x(x+2)(x-2)

find skæring med x-aksen

indtegnså du får styr på
hvor delpunktmængderne ligger i forhold til x-aksen


Skriv et svar til: Intergral :(

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.