Matematik

Funktioner, sidder fast i opgave.

30. august 2009 af christian0710 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Undersøg om punkterne A og B ligger på grafen for f, når

1) f(x) =2x-1,    A(3,4) og B (-2,-5)

Det er helt sort for mig, hvad er det for nogle regler man skal bruge for at regne den ud??

Mvh

Christian


Brugbart svar (0)

Svar #1
30. august 2009 af peter lind

Hvis (x0,y0) ligger på linien gælde y0=f(x0)


Brugbart svar (0)

Svar #2
30. august 2009 af hvadmeddet (Slettet)

Funktionen beskriver hvad y-koordinaten er når du sætter en x-koordinat ind. Dermed kan du prøve at sætte punkternes x-koordinater ind i funktionen og se om y-koordinaterne passer eller ikke passer med punktet.


Svar #3
31. august 2009 af christian0710 (Slettet)

okay så dvs. at hvis jeg skal bruge ligningen y-y0 = a(x-x0)

dvs. kordinaterne for punktet A (3,4) bliver sat ind   y-4 = 2(x-(3))    skal man så regne ligningen ud eller hvordan??


Svar #4
31. august 2009 af christian0710 (Slettet)

y-4 = 2x -6   

y = 2x -2

dvs. punktet A og  ligger ikke på grafen for f?da grafen ser anderledes ud da der står 2- og ikke -1?


Brugbart svar (0)

Svar #5
01. september 2009 af hvadmeddet (Slettet)

Nej, du har punktet (x,y)=(3,4). Sæt x=3 ind i funktionen f.

y=f(3)=2*3-1=5.

Ergo er punktet på linjen hvor x=3 givet ved (3,5).

Ligeledes med det andet punkt.


Svar #6
01. september 2009 af christian0710 (Slettet)

okay så dvs. at funktionen for X = Y?

dvs. at den ikke går op.


Brugbart svar (0)

Svar #7
01. september 2009 af mathon

1)  f(x) = 2x-1
punkter på den rette linje
har koordinaterne (x,2x-1)
dvs
hvis et punkt ligger på linjen
er punktets 2.koordinat lig med
1.koordinaten ganget med 2 minus 1.

Hvis dette ikke er tilfældet ligger punktet ikke på linjen.

Det undersøges, om punkterne A(3,4) og B(-2,-5) ligger på linjen:

først A(3,4)
1.koordinaten ganget med 2 minus 1: 3*2  -  1 = 6 - 1 = 5
og altså ikke lig med 2.koordinaten 4
hvorfor A ikke ligger på linjen.
 

dernæst B(-2,-5)
1.koordinaten ganget med 2 minus 1: (-2)*2 - 1 = -4 - 1 = -5
og altså  lig med 2.koordinaten -5
hvorfor B ligger på linjen.

                                                              


Skriv et svar til: Funktioner, sidder fast i opgave.

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.