Matematik

parabler og tangentens ligning

31. august 2009 af seejeanja (Slettet)

linjen y=-2x-5 er tangent til parablen y=(x^2)-6x+p. Hvordan finder jeg p ?


Brugbart svar (0)

Svar #1
31. august 2009 af mathon

linje og parabel har netop ét fælles punkt

x2 - 6x + p = y = -2x - 5  og netop én løsning

x2 - 4x + (p+5) = 0  og netop én løsning, hvilket er tilfældet, når diskriminanten er lig med 0

d = (-4)2 - 4*1*(p+5) = 0   hvoraf p beregnes........


Skriv et svar til: parabler og tangentens ligning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.